15 valearvamust lahutatud inimeste kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui satud suhtlema mõne tuttavaga, kes on alles hiljuti oma abielu lahutanud, siis kõige mõistlikum oleks oma arvamus lahutuse kohta endale hoida. Kui sa pole ise lahutust läbi elanud, siis sa ei tea, mida selline kogemus tähendab. Ja isegi, kui sa oled lahutatud, pea meeles, et kõik inimesed on erinevad.

Millised on kõige rohkem levinud valearvamused lahutatud inimeste kohta? Mida tasuks uskuda ja mida mitte? Huff Post uuris oma lugejatelt, milliseid valearvamusi seoses lahutusega on nemad kõige rohkem kuulnud.

  1. Inimesed kipuvad uskuma, et vaid isekad vanemad jäävad kokku vaid laste pärast.
  2. Kui ütlesin, et läksime mehega lahku, arvati, et me andsime liiga kergesti alla ega proovinud suhet toimima panna.
  3. Arvatakse, et sul on midagi viga, sest sa lasid suhtel puruneda. Tegelikult on paljud meist piisavalt tugevad, et lahkuda halvast ja emotsionaalselt vägivaldsest suhtest, et näidata oma lastele head eeskuju ja anda neile aimu, milline on armastus tegelikult.
  4. Paljud on veendunud, et lahutatud inimesi annab omavahel võrrelda. Aga kõik on erinevad. Ka kõikide eksid on erinevad.
  5. Et me ei oodanud piisavalt kaua, et uuesti kohtingutel käima hakata. Justkui teised teaksid täpselt, kui kaua läheb aega, et murtud süda saaks terveks.
  6. Paljud usuvad, et nad on lahutatud inimestest mingil moel paremad, sest nende abielud veel püsivad.
  7. Olen kokku puutunud inimestega, kes arvavad, et lahutusega rikkusin ma oma laste elu ära.
  8. Mõnikord juhtub ka nii, et endine abikaasa hakkab sind selja taga maha tegema ja siis jääb inimestele mulje, et sinul on midagi viga ja sina olid põhjuseks, miks suhe purunes.
  9. Inimesed eeldavad, et nad mõistavad, mis teiste abieludes toimub ning et neil on õigus teiste valikuid kritiseerida.
  10. Et mõlemal inimesel oli abielus võrdne sõnaõigus. Alati ei lähe tarvis kaht inimest, et suhe lõpetada.
  11. Leidub ka neid, kes usuvad, et lahutus võib olla nakkav. Kui kaotad selle protsessi käigus mõned «sõbrad», vaata seda nii: jääd ilma neist inimestest, kes pole kunagi tõeliselt su sõbrad olnudki.
  12. Et see, kui lapsed on igal teisel nädalavahetusel sinuga, on kindlasti väga lahe.
  13. Sõbrad kipuvad arvama, et kui nad on sind toetanud su kõige raskematel hetkedel, siis neil on õigus hakata sind õpetama, kui sa oled suutnud jälle jalad alla saada.
  14. Arvatakse, et lahutus on kõige lihtsam väljapääs. See on täielik vale. Paljude inimeste jaoks oleks suhtesse jäämine olnud tunduvalt lihtsam lahendus.
  15. Milline on kõige suurem vale, mida usuvad need, kes pole lahutatud? Et nendega ei juhtu seda kunagi. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles