Kuidas leevendada paanikahoogu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik inimesed on elus kogenud ärevust, mis paneb südame pekslema, higistama, tekitab õhupuudust, uimasust ja valu rinnus. Kõik need sümptomid esinevad ka paanikahoo ajal.

Järgmine kord, kui tunned paanikahoogu tekkimas, proovi järgmiste meetodite abil seda leevendada, kirjutab healthmeup.com.

Hinga sügavalt. Sügavalt (kõhu kaudu) hingamine on hea viis, kuidas leevendada vaimse tervise probleeme nagu depressioon või paanikahood. Sügavad hingetõmbed alandavad ka vererõhku ja vähendavad peavalusid. Kuna sügavalt hingamiseks peab inimene oma keha sirgena hoidma, siis paraneb ka tema kehahoiak, vereringe ja ühtlasi on see hea treening kõhule.

Astu oma hirmudele vastu. Hea moodus, kuidas probleemile juba eos vastu astuda, on oma hirmuga silmitsi seistes. Rahune maha, mõista, mis paanikat tekitab ja astu sellele vastu.

Ole aktiivne. Treening või aktiivne liikumine parandab tuju ja ühtlasi hõivab su mõtted, et sa ei saaks paanikatekitajatele mõelda. Aeroobne treening vähendab stressi, seega on see hea lõõgastumistehnika paanikahoo seljatamiseks.

Otsi omale tegevust. Ära lukusta end oma tuppa ega väldi perekonda ja sõpru. Mine välja ja tee midagi, mida armastad. Tegele asjadega, mis hõivaks su mõtted. Mine tantsima, mängi pallimänge või tee ükskõik mida, mis paneb sind liikuma ja nõuab keskendumist.

Maga. Vähene uni võib tekitada probleeme nii vaimse kui ka füüsilise tervisega. Unepuudus suurendab ka ohtu, et inimesel võib esineda vaimse tervise häireid. Selleks, et olla lõõgastunud ja rahulik, ürita rohkem magada ja puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles