Viis head põhjust, miks süüa rohkem värsket kurki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kurki nimetatakse suviseks supertoiduaineks. Kurgis on palju vett, seega on see hea toiduaine, mis hoiab kehas vedeliku taseme normis ja on samas tervislik. Healthmeup.com toob välja viis head põhjust, miks võiks rohkem kurki süüa.

1. Kõrge vee sisaldus annab organismile vedelikku ja ajab kehast mürkained välja. Kurk aitab suvel keha jahutada, seega on kurki süües lihtsam kuuma ilmaga rinda pista. Kurk aitab mürkainetel kehast väljuda ja aitab ennetada neerukivide teket.

2. Kuna värskes kurgis on 95 protsenti vett ja vähe kaloreid, on see hea toiduaine kaalulangetuse jaoks, mis sobib nii külmsuppide kui salatite sisse. Kurki võib ka paljalt või lahja dipikastmega süüa.

3. Kurgis on A-, B- ja C-vitamiini, mis tugevdab immuunsüsteemi ja annab energiat ning hoiab tervist.

4. Kurgis olev vesi mõjub ka seedimisele hästi. Regulaarne kurgi söömine aitab seljatada tõsiseid seedeelundkonnaprobleeme ja kõhukinnisust.

5. Värske kurk on ühtlasi hea antioksüdantide allikas. Antioksüdandid aitavad võidelda vabade radikaalidega, mis muudavad keha vanemaks. Värske kurgi söömine annab nahale noorusliku ja särava välimuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles