Häid põhjuseid, miks enne abiellumist kokku kolida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhte teatud staadiumis võib tekkida küsimus, kas panna leivad ühte kappi enne või pärast ametlikku laulatust. Mitmetel põhjustel tasub kokku kolida enne abiellumist.

Geniusbeauty.com toob välja 7 põhjust, miks tasub kokku kolida enne abiellumist:

1. Raha säästmiseks – Kui eelistate jagada voodit praktiliselt igal õhtu, pole mõtet elada kahes eraldi kodus. Miks raha tuulde lasta, kui teil on võimalus kokku kolida ja hakata hoopis säästusid koguma? Isegi kui te ei plaani lähiajal pulmi pidada, kulub lisaraha alati ära, näiteks üheskoos reisile minekuks. Samuti on see hea kogemus üheskoos pere-eelarve koostamiseks.

2. Teineteise paremini mõistmiseks – Kooselamine muudab suhtes olemise hoopis teistsuguseks. Te hakkate teineteist nägema uuest vaatenurgast ja märkama igapäevaseid harjumusi, mida varem polnud tähele pannud. Kindlasti tulevad välja mõned ootamatud ja häirivad harjumused, aga te õpite aja jooksul teineteise veidrusi aktsepteerima. Tekib võimalus erinevaid teemasid rohkem arutada ja omavahel paremini suhtlema õppida.

3. Kohustustes selguse loomiseks – Kohtingud on mõeldud lõbutsemiseks, aga need ei ole seotud igapäevaelu kohustustega. Sa võid partneriga jagada palju asju, aga ühine vastutus ei ole üks nendest. Kui te jagate ühist kodu enne abiellumist, tekib kohustuslike majapidamistööde jagamise kogemus. Te ei ole enam eraldiseisvad inimesed, vaid tiim, kes töötab ühise eesmärgi nimel.

4. Suhte proovile panemiseks – Kooselamine on tõeline suhte proovikivi. Võib ka juhtuda, et kokku kolides inimesed mõistavad, et nad ei taha enam teineteisega koos olla või pole pereeluks valmis. Lisaks selgub, kas teie suhtesse jääb majapidamistööde kõrvalt ka kirge ja romantikat. Kuidas peab su suhe vastu ebameeldivatele asjadele, nagu arvete maksmine ja sassis toad?

5. Lõbu pärast – Kui kaks inimest tunnevad ennast teineteise seltsis mugavalt, võib ühise katuse all elamine olla lust ja lillepidu! Te ei pea veetma aega lahus, saate oma vaba-aega ühiselt planeerida ja õhtuti muretult koos aega veeta. Lisaväärtuseks on veel ühine kokkamine, sõprade võõrustamine ja pidude korraldamine.

6. Te aitate seda aktsepteeritavaks muuta – Maailmas on tänapäeval endiselt kohti, kus kooselamist enne abielu peetakse ebasobilikuks. Kuid tegelikkuses pole sellel midagi viga. Mõned paarid elavad koos aastaid enne abiellumist ning säilitavad täisväärtusliku suhte.

7. Te plaanite koos elu veeta – Kui paar on otsustanud, et nad tahavad terve elu koos veeta, siis ühise katuse all elamine on selleks sobiv algus! Teil ei pruugi olla hetkel piisavalt ressursse pulmade korraldamiseks, aga milleks oodata kokkukolimisega, kui tunded on õiged? Pealegi võib vahetult pärast pulmi koos elama hakkamine tekitada stressi, sest peab palju asju korraldama ja meeles pidama. Pulmade ja pulmareisi planeerimine ei ole koos elades nii kurnav.  

Siiski peab enne tähtsa otsuse tegemist ja kokkukolimist kaaluma läbi teatud asjaolud. Kas te olete mõlemad selleks võrdselt valmis? Kas te teete seda õigetel põhjustel? Kuidas teie pered sellesse suhtuvad? Kas te olete valmis teineteist uuest küljest nägema? Lõppkokkuvõttes peab iga paar ise otsustama, kas neil tasub kokku kolida või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles