Riietus, mis paneb vihma nautima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nalju Eestimaa nigela suve kohta on palju ning ilma üle virisemine paistab üldse meil üks rahvussport olema. Et ilmataati meie arvamus suurt ei huvita, tasub ise olla tark ja end vihma eest kaitsta, kirjutab Ooolala meoblogi. Ja kui sul on silmipimestavalt ilus vihmavari või kummikud, võib tunduda, et tegelikult sajab liiga vähe!

Eks tegelikkuses peabki paika ütlus, et pole olemas halba ilma, vaid ebasobiv riietus. Vanemad hoolitsevad küll selle eest, et nende võsukestel oleksid olemas ilmastikukindlad riided, kuid enda unustavad nad sageli ära. Ilmastikukindel riietus ei tähenda tingimata sportlikku stiili. Tee ühekordne väljaminek ja hangi endale korralikud ja sinu stiili vihmakindlad esemed, mis teenivad sind mitu aastat!

Vihmavari

Keegi ei taha, et keset paduvihma tuul ta vihmavarju pahupidi keeraks, seega peaks vihmavarju valikul olema tähelepanelik. Pika varrega vihmavarjud on üsna vastupidavad ka siis, kui nad on odavad. Põhjus on lihtne - et liikuvaid osi on vähem, on vähe ka neid asju, mis katki saaksid minna.

Kokkupandav vihmavari on mugavam kaasa võtta - pistad vihmavarju käekotti ja see on sinuga alati kaasas, vastupidiselt pikale vihmavarjule, mille kaasas kandmine võib teinekord olla paras peavalu. Kuid kokkupandaval vihmavarjul on palju liikuvaid osi, mis võivad tuule käes kergesti järele anda. Seega, kui sa leiad kuskilt erakordselt odava kokkupandava vihmavarju, ole skeptiline selle kvaliteedi osas. Vihmavarjust on vähe kasu kui see esimese tuuleiiliga pahupidi läheb.

Jakk

Kahtlemata on tark hankida endale vähemalt üks jakk, mis sind ka ilma vihmavarjuta enam-vähem kuivaks suudaks jätta. Variante selleks on mitmeid, alates vanast ja heast universaalsest nahktagist, lõpetades ajatu trentšmantliga.

Sugugi kõik trentšmantlid pole vihmakindlad ning seda tingib erinevad tootjate vajadus toota midagi erinevatele hinnaklassidele kõikidest trendidest lähtuvalt. Seega tasub mantlit ostes hoolikalt silti lugeda ja võimalusel materjali oma käega katsuda.

Loomulikult on saadaval ka hulgaliselt teistsuguseid vihmakindlaid jakke. Valiku tegemisel tasuks kahtlemata lähtuda oma igapäevasest stiilist.

Nahktagiga vihma kätte mineku puhul peaks alati meeles pidama seda, et hooldamata jakki võib vesi kergesti rikkuda. Et pärisnahk oleks elastne ja veekindel, peab selles olema kõrge rasvasisaldus. Lihtsamalt öeldes - nii nagu sina oma nahka kreemitad, peaksid sa seda tegema ka oma nahktoodetega. Kui rasvasisaldus nahktagis väheneb, on selle poorid «tühjad» ja hakkavad vett sisse imema. Pärast aga kuivab nahk kokku ja kõvaks ning sinu eseme välimust ei pruugi olla võimalik taastada. Seega osta endale kindlasti värvitu nahahooldusvahend, mida võiksid kasutada umbes kord kuus. Nii tead, et vesi ei saa su nahktagile suuremat halba teha.

Jalanõud

Kuigi kummikutega tänaval käimine pole enam ammu tabu, peab tõele au andes tunnistama, et kõikide riietega see sugugi ei sobi. Õnneks pole enam ainsaks alternatiiviks vanaema kalossid ning vihmakindlast materjalist võib leida nii plätusid kui ka saapaid. Selge see, et sellised plätud su jalgu märja eest ei kaitse, kuid soojas suvevihmas tantsimiseks passivad need palju paremini kui nahast sandaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles