Seitse asja, mida mehed õpivad esimese abielukuu jooksul

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida õpetab abielu meestele? Pärast kümmet koosveedetud aastat teavad mehed naistest ilmselt rohkem kui abielu alguses, kuid värskelt abiellunud mehed väidavad, et nemad on ka juba ühe kuu jooksul nii mõndagi tähtsat kõrva taha pannud.

«Ma arvasin, et olen hea kuulaja. Ma ei ole. Veel.»

Üks mees rääkis, et tema naine süüdistas teda enne abielu pidevalt selles, et mees ei pööra talle vestluse ajal piisavalt tähelepanu, kirjutab MSN Glo. «Üritasin oma kuulamisoskust parandada ja selle demonstreerimiseks kordasin igat naise sõna valjult üle. Ent hiljuti sai naisel sellest kõrini ja ta otsustas protsessi sekkuda. Ta ütles, et tuimalt tema sõnade kordamine ei näita seda, et mu aju on suutnud neid sõnu ka töödelda, kui ma samal ajal arvutimänge mängin ja krõpse söön. Alates sellest ajast olen üritanud temaga vestluse ajal silmsidet hoida ja rohkem keskenduda,» lausus mees.

Kõiki probleeme pole vaja lahendada

«Naine ütles mulle, et tema probleemide analüüsimine ja neile loogiliste ning mõistlike lahenduste pakkumine ei ole tegelikult kõige parem viis, kuidas muredest vabaneda,» tunnistas värske abielumees. Kallid mehed, kui naine tahab end välja elada ja mõnest probleemist rääkida, siis see ei tähenda tingimata, et ta otsib muredele lahendust. Naine tahab lihtsalt ära rääkida, mis teda endast välja ajas ja pärast on tal palju kergem olla.

Abielus pole võitjaid

Meestel ja naistel on omad vead. Vaidlused ei peaks põhinema sellel, kes eksib ja kellel on õigus, vaid pigem sellel, milliseid tundeid tekitavad sinu teod teises inimeses. Taolised analüüsivad vestlused on tunduvalt tervislikumad ja mõjuvad suhtele paremini.

Naistel pole «lülita sisse/välja» nuppu

«Kui olin üritanud naist tükk aega erutada ja tema erinevaid kehaosi kompinud, küsisin temalt lõpuks, et milles viga. Naine vastas, et teda tuleb võrgutada,» meenutas üks mees. «See võib kõlada veidralt, aga kui sa oled oma parima sõbraga abielus, siis ununeb kiirelt ära, et te olete tegelikult erinevad. Mehed unustavad sageli, et naised on «teisest materjalist» tehtud ja et see materjal vajab eelmängu.»

Räägi alati kõigest

Teate, mis on eriti rõve sõna? Mädanema. Ära lase mitte millelgi oma suhtes mädanema minna. Kui mõni pisiasi tundub sulle niivõrd mõttetu, et sa ei hakka seda mainimagi, siis võib see hakata üha kasvama ja ühel hetkel plahvatada ning palju probleeme tekitada. «Kui minu naisel oleks abielumantra, siis see kõlaks ilmselt nii: räägi mulle, mida sa tunned. Minu mantra oleks aga: mitte midagi sellist, mida leppimisseks ei parandaks!» sõnas üks mees.

Ära ole isekas

«Pärast naisega kokku kolimist pidin ma loobuma oma kuningatroonist ega saa enam oma lemmikseriaale suvalisel ajal vaadata. Kompromissid on kodus sama olulised kui kodust väljaspool. Kui minul tekib mõni isekas tuju, siis soovitab naine mul alati suuremat pilti vaadata,» jagas üks abielumees oma tarkust.

Sa ei pea olema oma naise tegemiste suurim fänn

Värsked abielumehed tunnistavad kui ühest suust, et suhtes olemine on neile õpetanud, et sa ei pea olema oma abikaasa tegemiste või hobide suurim fänn selleks, et olla armastav ja toetav partner. Abielu kestab pikka aega ja selle aja jooksul jõuate te mõlemad uusi asju proovida, mis kaasale ei pruugi meeldida, kuid ta toetab sind ikkagi, sest see meeldib sinule.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles