Koduste vahenditega putukahammustuste vastu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on ilus aeg, kuid üheks pidevaks nuhtluseks on putukahammustused, mis ärritavad ja rikuvad tuju. Neid saab aga edukalt leevendada koduste alternatiivsete vahenditega.

Järgmine kord ei pea putukahammustusega kohe lähimasse apteeki kiirustama. Selle asemel tasub proovida valu või sügeluse leevendamiseks koduseid vahendeid, mis on sama efektiivsed kui spetsiaalsed ravimid. Woman's Health Magazine toob välja üheksa asja, mida tasub putukahammustuste puhul proovida:
 

Eeterlikud õlid. Teepuuõlil, lavendliõlil ja kookosõlil on omadused, mis leevendavad sügelust, valu ja paistetust. Lisaks on teepuuõli antibakteriaalse toimega. Eri firmade õlid on erineva happelisusega, seega enne nahale kandmist tuleb tutvuda nende kontsentratsiooniga. Kui õli on liiga kange, võib seda lahjendada veega.
 

Mesi. Kui sind ei häiri kleepumine, siis mesi on põletikuvastase toimega ja võib hammustuse sügelust vähendada.
 

Piim ja vesi. Sega võrdsetes kogustes rasvavaba piim ja vesi, kasta õhuke riidetükk segusse ja tupsuta hammustuse peale.
 

Sidruni- või laimimahl. Sidrunist või laimist pressitud mahl vähendab sügelust ja on antibakteriaalse toimega. Seda moodust ei tohi katsetada päikese käes, sest see võib su nahka põletada.


Hambapasta. Enamik hambapastad on piparmündi maitsega ning nendes sisalduv mentool jahutab sinu nahka. See omakorda rahustab ja leevendab hammustuse sügelust. Lisaks aitab hambapasta vähendada paistetust.
 

Basiilik. Seda maitsetaime saab ka väljaspool kööki kasutada. Basiiliku lehed sisaldavad kemikaale, mis tekitavad jahutavat tunnet nahal. Purusta mõned lehed ja aseta need otse hammustuse peale.
 

Jää. kõigest üksainus jääkuubik võib oluliselt leevendada hammustuse sügelust.
 

Teekotid. Jahutatud teekotid juhivad vedelikku hammustusest välja, mis vähendab sügelust ja turset.
 

Äädikas. See on suurepärane vahend sügeluse peatamiseks, sest sellel on nõrk happelisus. Tupsutage seda otse hammustusele või kui su kehal on väga palju hammustusi, siis võib lisada 2-3 tassitäit äädikat ka soojale vanniveele. Naturaalne õunaäädikas võib veel paremini toimida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles