Elusaladused, mida järgivad rahulikud inimesed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahulikud inimesed tulevad eluga palju paremini toime ning nad on õnnelikumad kui ärevad inimesed. Kui sa tahad saavutada meelerahu, siis tasub õppida rahulikelt inimestelt elunippe ja ka vastavalt käituda.

Psychology Today toob välja harjumused, mida teevad rahulikud inimesed:

1. Tegelevad probleemidega otsekohe. Ka rahulikud inimesed ei saa lõputult probleeme ennetada. Nad tegelevad muredega siis kui need tekivad ja ei lükka neid homse varna. Inimesed, kes tulevad stressiga halvasti toime, kipuvad probleemide pärast muretsema enne kui need tekivad, kuid samal ajal väldivad probleeme, mis neil hetkel veel lahendamata on.

2. Kohtlevad ennast hästi. Rahulikud inimesed ei ole liigselt enesekriitiliselt ning lepivad oma vigade ja nõrkustega.

3. Tulevad toime halva õnnega. Rahulikud inimesed teavad, et elus on nii tõuse kui ka mõõne. Nad tulevad toime ka halva õnnega ja lepivad väikeste igapäevaste apsakatega.

4. Elavad hetkes. Rahulikud inimesed oskavad oma elu nautida ning väärtustavad häid asju, mis nende elus on.

5. Mõistavad, et teised inimesed käituvad vahepeal veidralt. Rahulikud inimesed ei mõtle üle kui teised inimesed vahepeal nendega veidralt käituvad. Näiteks, kui keegi on nende vastu ebaviisakas, ei võta nad seda isiklikult ning saavad aru, et teisel inimesel võib lihtsalt halb tuju olla.

6. On teiste vastu leplikud. Rahulikud inimesed annavad endale oma vead andeks ning  nad ei sea ka teistele inimestele kättesaamatuid standardeid. Nad arvestavad, et isegi kui inimesed annavad endast parima, võib vahepeal esineda tagasilööke.

7. Näevad kuldset keskteed. Rahulikud inimesed eelistavad tasakaalu ja kuldset keskteed, mitte ei kaldu äärmustesse. Näiteks, kui neil ei ole piisavalt aega, et kõiki ülesandeid ära lahendada, teevad nad kas või natukene ning ei väldi alustamist.

8. Jäävad aktiivseks vaatamata halvale tujule. Rahulikud inimesed tegutsevad pidevalt, isegi kui nad ei tunne ennast hästi. Nad ei lase kraanikaussi koguneda viie päeva pesemata nõud. Nad teadvustavad endale, et nad vajavad kurbusest ja pettumusest toibumiseks aega, kuid nad ei lülita ennast täielikult tegevustest välja või sulgu ennast teiste inimeste eest.

9. Reageerivad vastavalt sündmusele. Rahulikud inimesed oskavad eristada katastroofe väikestest apsakatest. Nad ei tee sääsest elevanti.

10. Võtavad aega lõõgastumiseks. Rahulikud inimesed väärtustavad vaba aega ja puhkust ning ei veeda igat hetke tööl. Lisaks ei muretse nad asjade pärast, mis järgmisena võib juhtuda või mida nad muuta ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles