12 huvitavat fakti petmise kohta, mida sa enne ei teadnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt on iga naine kuulnud kõige enam levinud müüte petmise kohta: peamiselt petavad perekonnas enim teenivad inimesed, mehed petavad naistest rohkem ja petmine on pigem füüsiline kui emotsionaalne tegevus. Ent suur petmist lähemalt analüüsinud uuring keeras kõik levinud müüdid peapeale. Paljude jaoks on uuringu leiud lausa uskumatud.

Allwomenstalk toob välja kõige üllatavamad asjad, mida antud uuringus avastati.

1. Kõige rohkem petavad abielumehed. Kui jutt on sellest, kes petavad suhtes olevatest inimestest kõige rohkem, siis on naiste ja meeste näitajad põhimõtteliselt võrdsed. Aga kui tegemist on abieluinimestega, siis tuleb välja, et koguni 22 protsenti abielumeestest on oma kaasat petnud. Naiste puhul jäi see number 14 protsendile.

2. Petmine ei ole alati füüsiline. Kuigi enamik inimesi eeldab, et kõrvalsuhe luuakse selleks, et füüsilist rahuldust leida, tunnistavad petjad ise, et asi pole alati nii. 31 protsenti petjatest ütles, et nende kõrvalsuhe polnud sugugi füüsiline, vaid hoopis emotsionaalne. Emotsionaalset petmist esines tunduvalt rohkem taas abieluinimeste seas. Ekspertide hinnangul on põhjuseks see, et emotsionaalset petmist on kergem varjata kui füüsilist.

3. Peamiselt petetakse ärireisidel olles. Kui petjatelt uuriti, kuidas nad said kõrvalsuhteid luua ilma, et nende kaasad sellest midagi teaks, vastasid nemad, et kõige enam afääre leidis aset ärireiside ajal. 35 protsenti petjatest sõnas, et nende kõrvalsuhe sai just ärireisil alguse ja enamik neist olid veendunud, et ilma reisita poleks afäär alanud.

4. Kõrvalsuhted ei pruugi lühikesed olla. Mis te arvate, kui kaua kestab keskmiselt üks kõrvalsuhe? Uuringust selgus, et keskmine afäär võib kesta kuni kaks aastat, kuid leidub ka neid, mis on vastu pidanud kümme või enamgi aastat.

5. Petmist võib esineda ka pereliikmete vahel. Uuringust selgus ka selline üllatav tõsiasi, et partnerit petetakse näiteks vennanaise või õemehega. Kui petjatelt uuriti, miks nad otsustasid just pereliikmete kasuks, vastasid paljud, et nii oli mugavam ja keegi ei osanud seda kahtlustada.

6. Petmist ei tunnistata reeglina üles. Kui petja jääb vahele, siis enamik petvatest partneritest ütles, et nad eitaksid kõike. Ka juhul, kui partneril on petmise kohta tõendeid, ütles 98 protsenti vastanutest, et nad üritaksid tõendite väärtust minimeerida.

7. Ka kolleegidega võib lähisuhteid ette tulla. Tuleb välja, et koguni 60 protsenti kõrvalsuhetest saab alguse kontoris. Kuna kolleege näeme me iga päev, siis on ju äärmiselt lihtne mõnega neist lähedasemaid suhteid luua. Pealegi on kontoriruumides turvaline, sa võid kindel olla, et partner ei satu sulle peale. Kui te just ühes firmas ei tööta.

8. Paljud petavad. Mitte keegi ei taha olla suhtes, kus üks pool on petja. Samuti ei taha keegi, et teda petjaks nimetatakse. Ometi tuli välja, et 41 protsenti abielumeestest ja -naistest on partnerit petnud.

9. Sõnumid võivad väga flirtivaks muutuda. Kas sina oleksid pahane, kui leiaksid kallima telefonist ulakaid sõnumeid? Enam kui 80 protsenti naistest ütles, et seksikad sõnumid või e-kirjad on samuti truudusetuse märgiks, 56 protsenti meestest arvas sama. Keegi ei taha, et partner teistega flirdiks. Sõnad võivad esialgu ju kahjutud olla, kuid neist võib välja kasvada kõrvalsuhe.

10. Suudlemine tekitab vastakaid tundeid. Kõik naised (100 protsenti) olid arvamusel, et kirglik suudlus võõraga on kindlasti petmine, meestest oli samal arvamusel 86 protsenti. Mõne jaoks võib tunduda uskumatuna, et keegi peab kirglikku suudlust kahjutust, ent taolisi inimesi tõepoolest leidub. Suhte alguses oleks mõistlik ehk rääkida sellest, mida üks või teine partner petmiseks peab.

11. Inimesed kardavad vahele jääda. Kas sina petaksid oma partnerit, kui teaksid täiesti kindlalt, et sa ei jää vahele? 68 protsenti naistest ja 74 protsenti meestest teeksid seda, kui neil avaneks taoline võimalus. Tuleb välja, et inimesed ei hoidu petmisest mitte armastuse või lojaalsuse tõttu, vaid seepärast, et nad kardavad vahele jääda.

12. Armastus ei pruugi kuskile kaduda. Kui partneril on kõrvalsuhe, siis see ei pruugi tingimata tähendada, et ta ei armasta sind enam. Tema tunded võivad olla endised, kuid ta pole rahul ühe või teise suhteosaga. Selle asemel, et sinuga suhe korda saada, otsustas ta lihtsama vastupanu teed minna ja kellegi uuega suhte luua. Kui mees petab sind, siis sul on õigus teda maha teha ja tema peale vihane olla, aga pea meeles, et ta võib endiselt sind armastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles