Teistmoodi jaaniretsept: ricotta-lihapirukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ricotta-lihapirukas.
Ricotta-lihapirukas. Foto: Ragne Värk

Rannamõisa kokk ja linnulihablogi perenaine Ragne Värk pakub välja pirukaretsepti, milles saab kasutada juba grillitud linnuliha. Seda saab edukalt valmistada näiteks eelmisel päeval grillitud lihast.

Põhi:

  • 2 dl nisujahu
  • 1,5 dl odrajahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl köömneid
  • 2 sl riivitud juustu
  • 125 g võid
  • 2 sl külma vett

Täidis:

  • 2 sibulat
  • 200-300 g grillitud linnuliha

Kate:

  • 200 g toorjuustu
  • 200 g ricotta-juustu
  • 2 muna
  • 2 sl tilli
  • soola, pipart
  • 100 g riivitud juustu

Sega retsepti kuus esimest komponenti omavahel, näpi hulka või. Lisa vesi ning sõtku tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva (22-24 cm) koogivormi põhja ja äärtele. Pane külma täidise valmistamise ajaks. Haki sibul väikesteks tükkideks ning prae pannil klaasjaks. Sega kokku grillitud lihaga ning laota põhjale. Mikserda vahule toorjuust, ricotta ja muna. Lisa segades juurde peeneks hakitud till. Maitsesta soola ja pipraga. Laota kate vormi ning raputa peale juust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles