Eesti parim naislohesurfar Kristiin Oja teab, et surf sobib ka naistele

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiin Oja
Kristiin Oja Foto: Erakogu

4. – 6. juulil 2014 toimub Pärnus rannas Aloha surfikeskuses traditsiooniline surfisündmus ALOHA Kite Challenge 2014, mille raames korraldab Eesti parim naislohesurfar Kristiin Oja tasuta freestyle lohekoolituse. 

«Surf on igati sobilik spordiala ka naistele. Kuna suur lihasmass ei ole nõutav, siis saavad kõik naised lohe taltsutamisega hakkama – iseasi, kas püsivust jätkub,» tõdeb Kristiin.

Eestis on sportlase sõnul lohesurfi harrastamiseks ideaalsed liivased ja madalad rannad. «Pärnu lahe madal merepõhi ja suletud laht teevad vee meeldivalt soojaks ning laht moodustab pea igast suunast suletud turvalise akvatooriumi. Just seetõttu on siin lihtne teha esimesi samme nii surfilaual kui lohet lennutades,» julgustab Kristiin, kes hoiab praegu lohesurfi freestyle’i maailmameistrivõistlussarjas 7. kohta, ka päris algajaid Pärnus lohesurfi proovima.

Kellele siiski lohesurf tundub liialt hirmutav, saab Pärnu surfirannas tutvuda purjelaua ja skimboardiga või kajakiga merele aerutada. Päikest võtta saab ka aktiivselt ja sportlikult liigutades. Seega on skimmimine ja surf suvel head alternatiivid rannaliival lebamisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles