Ahjuvorm rabarberiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
clafoutis.
clafoutis. Foto: Juta Raudnask

Kuni rabarberit jätkub, proovige küpsetada ka üht prantsusepärast ahjukooki, soovitab Juta Raudnask eksootiliste maitse- ja toiduainete poest Umami.

Clafoutis on lihtne Prantsuse ahjukook, mille sisse algses variandis käivad küll magusad mustad kirsid, kuid sama hästi sobib sinna ka meie rabarber. Seda on maitsev süüa külma piimaga nagu saiavormigi.

Rabarberi clafoutis

•    u 500 g rabarberit

•    5 sl suhkrut

•    1/2 tl kaneeli

•    180–200 g suhkrut

•    3 muna

•    1 tl vanilliekstrakti

•    200 ml piima

•    50 ml vahukoort

•    120 ml jahu

•    1 tl riivitud sidrunikoort

•    näpuotsaga soola

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega ahjuvormis kokku tükeldatud rabarber, 5 sl suhkrut ja kaneel. Pane vorm 15–20 minutiks ahju ja tõsta siis jahtuma.

Klopi kokku muna ja 200 g suhkrut. Lisa vanilliekstrakt, piim, vahukoor, riivitud sidrunikoor ja sool. Sega ühtlaseks. Sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks.

Kurna suurem osa rabarberite küpsemisel tekkinud vedelikust ära – väheke vedelikku annab mahlasema tulemuse. Vala tainas rabarberitükkidele ja pane vorm 45–50 minutiks ahju. Ahjust võttes peaks see olema pealt ilus kuldne, keskelt veidi võdisev ja seest kreemjas. Kui tundub, et see on keskelt siiski liiga vedel, lase tal veel 10 minutit ahjus küpseda. Söö kohe või lase jahtuda ja proovi koos külma piimaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles