Mobiilirakendus, mis aitab 30 päevaga eksist üle saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminek on alati ebameeldiv ja raske. Kuulad kurbi armastuslaule, vaatad eksi pilti ja nutad lakkamatult. Kas lahkuminekust üle saamiseks pole tõesti paremat moodust?

On! Selleks on mobiilirakendus nimega Breakup Rx, mille eesmärgiks on olla su parim sõber, terapeut ja toetaja sel keerulisel eluperioodil, kirjutab MSN Living.

Breakup Rx-i looja on terapeut Jane Reardon, kes leidis rakenduse loomiseks inspiratsiooni oma tööst. Reardon puutub pidevalt kokku noorte meeste ja naistega ning aitab neil pärast suhte lõppu oma elu uuesti õigele rajale saada.

«Alguses ravisin lahkumineku puhul inimesi väga psühholoogiliselt. Peagi taipasin, et need inimesed olid sellise ravi jaoks liialt suures depressioonis,» rääkis Reardon. «Seetõttu keskendub rakendus just iseenda tugevamaks muutmisele ja sisemise jõu leidmisele.»

Breakup Rx-i lähenemine lahkuminekuga toimetulekule on väga pragmaatiline ja otsekohene. Rakendus pakub välja 30-päevase suhtest taastumise plaani, pakkudes nõuandeid, vihjeid ja tegevusi, mis aitaks eksi unustada.

Näiteks 11. päeval palub rakendus sul loetleda asju, mis sind ikka veel suhte juures endast välja ajavad (nt kui eks unustas mõne tähtpäeva või ei viinud prügi välja). Kuigi esialgu võib tunduda, et sa ei taha üldse oma purunenud suhtele mõelda, aitab selle analüüsimine suhet paremini mõista ja seeläbi kiiremini unustada.

Breakup Rx-il on ka sotsiaalne külg – nimelt saab rakenduse vahendusel suhelda teiste lahkuminekust taastuvate inimestega ja omale n-ö tugigrupi luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles