Õndsaks ja õnnelikuks, alasti!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantrafestival
Tantrafestival Foto: Aimar Säärits

Tantrafestival – üle poole tuhande inimese on mööda väikesi teid kogunenud metsatukkade vahele, et aadamaülikonnas ringi lipates ja üksteist masseerides nirvaanasse jõuda. Kas see kogunemine pakub ka midagi lihtsurelikele?

Kuuldes, et kuskil Viljandimaal, männimetsast ümbritsetud Venevere puhkekülas koguneb üle poole tuhande inimese, kõigil ühine soov heita seljast riided ning peast argimured, olen pehmelt öeldes skeptiline.

Tantra kohta kolleegidelt, tuttavatelt ja internetiavarustest lähemalt uurides satun väga vastandlikele arvamustele. Asjaga kokku puutunutest pooled väidavad, et festivalid ja koolitused muudavad inimeste elu jäädavalt paremaks, teine pool peab sääraseid ettevõtmisi tantra nime rüvetamiseks. Inimesed, kes tantraga tutvust teinud ei ole, kortsutavad kulmu ning eelistavad pigem distantsi hoida.

Krõbe hind masse ei heiduta

Otsustan unustada kõik ülistused ja sapised kommentaarid, jätta eelarvamused ning minna ja kõmuline tantrafestival oma silmaga üle vaadata. Mööda kõrvalisi teid läbi metsatukkade Venevere puhkekülla seigeldes tervitab mind esimese asjana puupüsti täis autoparkla.

Särasilmsetelt neidudelt väravas kuulen, et festivalile on müüdud umbes 700 piletit. Sealjuures pole pilet sugugi odavate killast – eelmüügist ostes pidi kolmepäevase festivalipassi eest välja käima 69 eurot.

Rahvahulk on aga festivalialale mugavalt ära mahtunud. Territooriumil on kolm telkimisplatsi, et keegi ilma ei jääks, ning loengusaale ja töötubasid ei jõuagi esimese hooga üles loetleda. Kaardi pealt vaadates on neid õige mitu.

Kaks suurimat kannavad hinduismi jumaluste Shiva ja Shakti nime. Lisaks kogunetakse Naudingutemplisse ja Päikeseterassile. Festivaliala kauges nurgas on aga vaba keha ala, kus saab piinlikkustundeta alasti mediteerida, ujuda või niisama meeli puhata.

Vabalt võib end tunda kõikjal

Kuigi alasti olemiseks on loodud täitsa omaette ala, ei takista see inimesi riideid seljast viskamast ka ülejäänud territooriumil. Satun jutustama 23-aastase Hannaga, kes on tantrafestivalil juba teist aastat. Meie vestluse teeb veidi ebatavaliseks üks pisike detail. Hanna on ihualasti.

Samal ajal kui mina kramplikult silmsidet hoian, vestleb Hanna minuga, nagu oleks ta paksult riides. Mitte kuidagi ei erine tema käitumine tavapärasest. Niimoodi juttu rääkides tunnen ka mina end lõpuks veidi vabamalt ning mõne hetke pärast ei tule enam meeldegi, et minu ees istub just järvest ujumast tulnud ihualasti noor neiu.

Tantrale koos vanematega

Hanna on festivalile tulnud koos emaga, nagu eelmiselgi aastal. Tüdruk on seda tunnistades esmalt veidi kohmetu, kuid koos leiame, et see on pigem ääretult vahva kui veider. Hanna on emaga alati avameelne olnud, kuid ühine huvi tantra vastu on pereliikmete omavahelise suhtluse veelgi avatumaks teinud.

Festivali ajakavas ta näpuga järge ei aja, pigem eelistab ringi uidata ja soovi korral spontaanselt inimestega ühineda. Tüdruk käis festivali esimesel päeval tantrakohtingul noormehi uudistamas, aga erilist kontakti kellegagi ei tekkinud.

Festivali olulisimaks osaks peab Hanna just inimesi. Ta peab ennast üsnagi emotsionaalseks, kuid teatud olukordades vaoshoituks ka. Lukus hoitud tunded puhkevat siin üritusel plahvatusega pinnale.

Hanna on iseõppinud massöör. Massaaži kohta loodab ta üht-teist kõrva taha panna ka siinsamas festivalil. Kunagi loodab ta tööd alustada iseenda massaažisalongis. Kuna vaadata on veel palju, soovin Hannale meeldivat festivali ning jätan ta järve äärde paljalt päevitama.

Kohale meelitanud mitmeid paare

Paaridele mõeldud joogas ja südamemeditatsioonil jääb silma üks itsitav noorpaar. Kui teised harrastajad joogaõpetajate ette näidatud harjutusi pühendunud nägudega järele teevad, ei suuda need kaks tõsist ilmet ja tasakaalu hoida kauem kui paar sekundit.

Pärast südamemeditatsiooni tutvun noorpaariga lähemalt. Sirje ja Ragnar pole paar olnud kaua, pigem on noorte suhe alles verivärske. Sirje on küll huvi tundnud jooga ja meditatsiooni vastu, aga tantra on mõlemale uus kogemus. Siia ongi tuldud selleks, et uue kaaslasega midagi põnevat kogeda ja seeläbi teineteist paremini tundma õppida.

Ragnari jaoks on terve üritus veidi rõhuv. «Tantrast ja igasugustest spirituaalsetest teemadest ei saa puhata isegi jäätiseputkast jäätist ostes,» kurdab noormees. Sirjele valmistavad veidi pettumust aga festivali turuplatsil müüdavate asjade hinnad. «Kui isegi kõige pisemad kivikesed maksavad mitu eurot, siis ei tahagi väga kaugemale vaadata,» ütleb ta.

Siiski on noorpaar festivali loengute ja praktilise poolega rahul. Isegi jooga ja südamemeditatsioon, kust noored kinni püüdsin, valmistas neile palju rõõmu ja naudingut.

Pean tunnistama, et tantrafestivalilt lahkudes ei ole minus tunnet, nagu oleksin tutvunud lähemalt oma vaimse poolega või õppinud ennast või partnerit orgasmini viima teisiti, kui ma olen teinud seda siiani.

Siiski olen suutnud seljatada eelarvamused, mis mul olid seoses tantra ja selle harrastajatega, ning jõudnud arvamuseni, et kui mitte regulaarselt tegeleda, siis korra ära proovida võiks selle nalja igaüks.

Näiteid tantrafestivali programmist

Inglikõnd

Naise ja tema meele mõistmine (AINULT MEESTELE)

Tšakraid avav tants

Tantristlik kaisupidu

Avatud naudingute tempel – väljenda oma soove kõikidele

Väe- ja naudingujooga

Jumalanna kümblustseremoonia

Tantristlik orgasm kohtub kaasaegse teadusega

Naise orgasmi vägi (AINULT NAISTELE)

Hõimutantra: tõeline ainulaadne armastus

Jooga ja südamemeditatsioon paaridele

Armastuskirja töötuba

Teel energeetilisse orgasmi

Tantra kannab Pradat (AINULT NAISTELE)

Efektiivsuse, edukuse ja tantristliku mehelikkuse arendamine (AINULT MEESTELE)

Rituaalne tants oma vastassoo austuseks

Armasta oma rindu, naiste enese-rinnamassaaž (AINULT NAISTELE)

Tantristlik pidusööming: sensuaalne 4 elemendi meditatsioon

Saunarituaal edasijõudnud tantrapaaridele saunas

Armujoogid ajurveedas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles