Kuidas vabaneda tüütutest äädikakärbestest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui köögis on rohkelt värskeid puuvilju ja marju, siis ilmuvad peagi ka tüütud äädika- ehk puuviljakärbsed. Kuidas neist lahti saada?

Kõigepealt tuleks kõik üleküpsenud viljad minema visata ja seejärel võiks kööki teha ühe kavala lõksu, mis puuviljakärbsed kokku kogub, soovitab Good Housekeeping.

Filtreerimata õunaäädikas

Eemalda õunaäädika pudelilt kork (võib olla poolik või peaaegu tühi pudel) ja kata pudelisuu toidukilega. Kinnita toidukile näiteks kummipaelaga, et see kergesti maha ei tuleks. Torka kile sisse paar auku, et äädikakärbsed saaksid pudelisse pugeda. Äädikakärbsed ei suuda õunaäädika lõhnale vastu panna ning nad pole suutelised pisikesest august pudelist välja ronima. 

Paberist koonus ja puuvilja tükike

Pane tühja purgi põhja tükike puuvilja ja veidike äädikat. Seejärel tee paberist koonust, mille alumine ots oleks veidike avatud ja torka see purki nii, et kitsas ots jääks allapoole. Puuvilja- ja äädikalõhn meelitab kärbseid ligi ning nad ei saa koonuse kaudu enam purgist välja lennata. Paberist koonuse asemel võid purgisuu katta ka toidukilega, mille sisse torkad näiteks hambaorgiga paar auku. 

Punane vein

Puuviljakärbestele meeldib ka veinilõhn. Kui mõnest peost jääb punast veini üle, jäta selle pudel, mille põhjas on tilgake veini, köögikapile. Pudelisuu on piisavalt kitsas, et kärbsed sealt kohe uuesti välja lendaks.

Piim, suhkru ja pipar

Blogijad jagavad internetis ka sellist kärbsepüügiviisi: pane potti umbes 400 milliliitrit piima, 10 grammi suhkrut ja 5 grammi pipart. Kuumuta segu tasasel tulel umbes 10 minutit. Seejärel vala segu madalasse anumasse ja jäta see kapile seisma. Kärbsed tulevad peagi seda maiustama ja upuvad segu sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles