Avalikus kohas kiindumuse väljendamine – mida erinevad žestid tähendavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igal paaril on omad viisid, kuidas avalikus kohas oma tundeid väljendada. Mõned hoiavad vaid käest kinni, teised võivad vabalt keset tänavat kirglikke suudlusi vahetada. Suhte- ja seksiekspertide sõnul on aga igal žestil ja käitumisviisil oma tähendus.

1. Käe alt kinni hoidmine

Kui naine paneb oma käe mehe käevangu, siis abielu- ja pereterapeudi Allen Wagneri sõnul tähendab see, et paaril on «meie maailma vastu» hoiak. Käe alt kinni hoidmine viitab ka sellele, et paari suhe on pigem traditsiooniline ja nad usaldavad teineteist, kirjutab MSN Glo.

2. Käsi ümber piha

Paarid, kes hoiavad oma käsi sageli teineteise puusadel või ümber piha, on tõenäoliselt sensuaalsed inimesed, kes kipuvad ka võõrastega rääkides vestluspartnerit puudutama. Suhteeksperdi April Masini sõnul võib käe piha ümber hoidmine olla ka territoriaalne žest. «Kui partner paneb oma käe su piha ümber, siis ta tahab sellega maailmale teada anda, et sa kuulud temale,» sõnas Masini.

3. Käest kinni hoidmine

Kuigi käest hoidmine võib tunduda lapsikuna, ütles Wagner, et käest kinni hoidmine võib suurendada lähedustunnet. «Kui partnerid hoiavad tugevasti käest kinni, siis see suurendab nendevahelist sidet. Lõdvem haare võib aga viidata sellele, et partnerite vahel on vähe kirge ja pühendumist,» selgitas kosjasobitaja Michelle Frankel. Lõdvem haare võib tähendada seda, et üks partneritest ei ole täielikult suhtele pühendunud ja vajab veidike hingamisruumi.

4. Seotud sõrmedega käest hoidmine

Frankel ütles, et selline käesthoidmisviis näitab, et partneritel on intensiivne omavaheline side. Frankel sõnas, et see annab teistele märku, et paarilised on üksteisele pühendunud ja võtavad oma suhet kirega. «Mõned inimesed tunnevad, et kui peopesad on vastakuti, siis selline käesthoidmiviis on veidike lapsik. Kuid seotud sõrmedega käest hoidmist peetakse täiskasvanulikumaks,» lisas Frankel.

5. Silmside

Seksi- ja suhteekspertide Patricia Johnsoni ja Mark Michaelsi sõnul on ka silmsideme loomine kiindumise väljendus. Värskelt armunud inimesed vaatavad sageli partnerile sügavalt silma. Pikaajalises suhtes aitab silmsideme loomine taasluua värskelt armunute tunde.

6. Suudlemine

Masini ütles, et avalikus kohas suudlevad paarid on teineteise suhtes helded. «Kiindumus on nende igapäevase elu loomulik osa ja neile inimestele meeldib end ümbritseda inimestega, kes samamoodi kiindumust näitavad. Nende jaoks ei tekita avalikus kohas suudlemine sugugi piinlikkust,» sõnas Masini.

7. Puudutamine

Põlve, õla, näo või käe puudutamine on Wagneri sõnul intiimne tegevus. See näitab, et partnerid usaldavad teineteist ega sea teineteisele mingeid seinu ette. Kui puudutamine leiab aset keset vestlust, siis see viitab heale kuulamisoskusele. 

8. Selja masseerimine

Wagner ütles, et kuna masseerimine ja silitamine võivad olla erutavad tegevused, siis viitab massaaži tegemine sellele, et masseerija sooviks partneriga veidike intiimsust luua. Kui õrn massaaž võib tähendada mugavust ja intiimsust, siis karmim massaaž tähendab seda, et üks partner soovib teist kontrollida.

9. Kallistamine selja tagant

See on ainulaadne lähenemisviis, mis on samas armastust täis. Kui avalikus kohas selja tagant kallistamine võib viidata lähedusele ja usaldusele, siis privaatsemas paigas võib see tähendada, et üks teist soovib intiimsust vältida.

10. Sõrmedega mängimine

Masini ütles, et kui partnerid teistega vesteldes üksteise sõrmedega mängivad, siis see näitab, et nad ei taha partnerit tähelepanuta jätta, kuigi nad ise suhtlevad parajasti kellegi teisega. «Nad muretsevad partneri tunnete pärast ja üritavad jagada võrdselt tähelepanu partnerile ja vestluskaaslasele,» lausus Masini.

11. Kiindumusavalduste vältimine

Kui osad paarid võivad avalikus kohas kogu ümbritsevad unustada ja muretult tundeid väljendada, siis leidub ka neid paare, kes ei taha avalikus kohas sugugi tundeid väljendada. Ent Frankeli sõnul ei pruugi see veel tähendada, et teievahelised tunded poleks tõelised. «Paljud paarid tunnevad end oma suhte osas piisavalt enesekindlalt ega pea vajalikuks avalikus kohas kiindumust väljendada,» ütles Wagner. «Kiindumusavalduste vältimine ei tähenda, et partnerid on sädeme kaotanud, nad on pigem privaatsed ja konservatiivsemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles