Olulised märgid, et pead muutma oma nahahooldust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näonahk on tundlik piirkond, mis vajab vastavalt vanusele ja aastaajale õiget hooldust. Valed näohooldusvahendid võivad esile tuua mitmeid probleeme.

Youbeauty.com toob välja viis märki, mis viitavad sellele, et peaksid muutma oma nahahooldust.
 

1) Su näonahk on muutunud uuesti halvemaks – Isegi kui sul on välja kujunenud oma lemmiktooted, siis aja jooksul võib nende hea toime sinu nahale kaduda. Dermatoloogide sõnul võib nahal tekkida resistentsus teatud toodete või koostisainete vastu. Selle tulemusel võivad aknet põhjustavad bakterid muutuda resistensteks koostisainete vastu, mis varem ravisid sinu nahal edukalt aknet.

2) Päevad on pikemad või lühemad – Näohooldustooteid tuleb valida ja kasutada vastavalt aastaajale. Kuumus ja kõrge niiskustase muudab naha õlisemaks ja sinna koguneb rohkem mustust, mis ummistab poore. Selle puhul aitavad glükooli või salitsüülhapet sisaldavad koorivad puhastajad. Samuti tasub kasutada naha igapäevaseks puhastamiseks õrnemaid geele ja seerumeid. Kui ilmad muutuvad külmemaks, siis on soovituslik vähendada koorijate kasutamist. Liiga palju koorimist võib ärritada naha pealmist kihti ning vähendada selle kaitsevõimet.

3) Sa oled rase  – Lisaks hommikuiiveldusele ja ebatavalistele söögiisudele toimuvad raseduse varases staadiumis ka teised muutused. Hormonaalsed kõikumised võivad rasedatel põhjustada aknet, eriti esimesel trimestril. Selle vältimiseks soovitatakse kasutada kreeme ja meigitooteid, mis on komedoonivastase toimega. Lisaks kaasneb rasedusega kõrgem tundlikkus päikese  vastu, seega teatud koostisainetega tooteid ei soovitata kasutada, näiteks retinoide sisaldavaid tooteid. Selle asemel tasub kasutada võimalikult looduslikke kreeme ja meigivahendeid.

4) Sul on sünnipäev – Sünnipäevad, mis viivad uude kümnendisse, võivad tekitada paljudes vananemisega seotud paanikat. Kuid see on hea põhjus, miks muuta oma nahahoolduse rutiini. Silmaümbruse piirkonnas esinevad tavaliselt esimesed vananemise märgid, seega tasub juba kahekümnendates alustada niisutava silmaümbruskreemi kasutamist. Kolmekümnendates võiks hakata kasutama vananemisvastaseid tooteid, mis sisaldavad retinooli, sest see aitab kaasa naharakkude uuenemisele ja suurendab kollageeni tootmist. Neljakümnendates ja viiekümnendates soovitatakse kasutada tooteid, mis sisaldavad hüaluroonhapet.

5) Sa ei näe mingeid muutuseid – Kui tooted, mida sa juba mõnda aega kasutanud oled ei tööta, siis tasub vahetada oma näohooldusvahendeid. Punetuse esinedes ja ummistunud pooride korral pead sa proovima uusi variante. Dermatoloogid soovitavad nädalas välja vahetada ühe toote. Nii saad sa aru, milline toode probleeme tekitas. See on eriti oluline siis, kui sul on väga tundlik nahk, mis hakkab kergesti punetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles