Neli parimat vürtsi, mis aitavad kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vürtsidega saab maitsestada toite, kuid lisaks aitavad need kaalu langetada. Uuringud on näidanud, et mõned nendest on sinu figuuri jaoks eriti head.

Women's Health Magazine toob välja neli vürtsi, mis aitavad kaalu langetada:
 

Tšillipulber – See maitseaine on paljudes vürtsikates toitudes ning soodustab kaalu langemist. Tšillipulber suurendab organismi energiakulu ja põhjustab aeglasemat söömist, mille tõttu sööd sa ka kokkuvõttes vähem. Uuringud on näidanud, et selle tarbimine paneb teid rohkem tahtma taimseid toite süüa.

Jahvatatud ingver – Ingveri põletikuvastased omadused aitavad parandada insuliinitundlikkust. See aitab vähendada rasvhapete osakaalu veres ja tasakaalustab veresuhkru taset, mis toob  kaasa kehakaalu stabiilsuse. Seda vürtsi tasub panna näiteks Kreeka jogurti peale koos marjadega.

Kurkum – See vürts on levinud India karritoitudes ja viimasel ajal on hakatud tähelepanu pöörama ka selle positiivsele mõjule tervisele. Kurkum aitab kaalu langetada, sest vähendab rasvasisaldust kehas. Seda vürtsi soovitatakse kasutada maitseainena näiteks juurviljade praadimisel.

Küüslaugupulber – See vürts ei pruugi hästi mõjuda hingeõhule, kuid sinu vöökohale küll. Küüslaugupulbri tugev maitse soodustab aeglasemalt ja väiksemate koguste söömistc ning aitab vältida ülesöömist. Uuringud on näidanud, et küüslauku süües kehatemperatuur tõuseb, mis kiirendab omakorda ainevahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles