Üllatavad asjad, mis suurendavad rasestumise tõenäosust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasestumist võivad mõjutada väga paljud erinevad tegurid. Mõned nendest ei ole väga levinud teadmised ja poleks arvanud, et teatud asjad võivad viljakust vähendada.

Yourtango.com kogus kokku kuus vähelevinud teaduslikult tõestatud tegurit, mis suurendavad rasestumise tõenäosust:

1) Pimedus
Tuleb välja, et kui soovid rasestuda, siis tasub seksida pimeduses. Hiljutise uuringu järgi toodab keha melatoniini - hormooni, mis kaitseb munarakke stressi eest - õhtusel ajal. Kui soovid rasedaks jääda, siis soovitatakse vähemalt kaheksa tundi viibida pimeduses.

2) Vaarikad
Üle 44-aastased mehed peaksid võtma lisaks C-vitamiini, sest see vähendab vananemisega kaasnevat sperma kvaliteedi langust ligi 20 protsenti. Uuringu järgi väheneb naistel ka nurisünnituse risk, kui nad võtavad palju C-vitamiini. Vaarikad on kasulikud  vitamiiniallikad – kaks dl vaarikaid moodustavad 54 protsenti sinu päevasest vajalikust C-vitamiini kogusest.

3) Kuumuse vältimine
Kui tahate partneriga last saada, siis on oluline vältida kõrgeid kuumuseid oma genitaalpiirkonnas, sest kuumus võib spermat kahjustada. See tähendab, et tuleb vältida kuumi vanne ja sülearvutit süles hoidmist.

4) Jooga
Rasestuda üritades tuleb hoiduda stressist, mis hõlmab ka väga intensiivse treeningu tegemist. Kui sulle siiski meeldib igapäevaselt trenni teha, siis tasub valida jooga. Uuringu järgi on jooga rasestumis-sõbralikum kui teised treeningud.

5) Suure rasvasisaldusega kala
Uuringute järgi vähendavad kalas leiduvad oomega-3 rasvhapped nurisünnituse riski ja parandavad sperma kvaliteeti. Seega tasub süüa ohtralt kala!

6) Nõelravi
Nõelravi kasutatakse teatud viljakusprobleemide raviks, sest parandab munasarjade tegevust. Lisaks võib see parandada verevoolu emaka limaskesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles