Millistest harjumustest vabaneda, et kaotatud kilod ei tuleks tagasi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalus allavõtmine on lihtne, vähemalt võrreldes soovitud kehakaalu säilitamisega. Kui rõivasuurus ei muutu enam väiksemaks ja inimesed teevad sulle hea välimuse eest üha vähem komplimente, siis võib tunduda, et mis see üks küpsis ikka teeb. 

Ameerika teadusajakiri Journal of Preventive Medicine tegi kindlaks, millised harjumused on kõige rohkem süüdi selles, et kaotatud kilod tulevad kiirelt tagasi, kirjutab Daily Makeover.

1. Kaalu vältimine

Enda kaalumine pole just kuigi lõbus tegevus, aga kui tahad jälgida, kuidas su keha muutub (ja keha on pidevas muutumises), siis tasuks end regulaarselt kaaluda. Kui sa tõepoolest ei armasta kaalumist, proovi erinevaid rõivaid oma garderoobist, mille järgi on kerge kindlaks teha, kas oled alla või juurde võtnud (nt kas lemmikteksased lähevad veel jalga). 

2. Ülesöömine

Iga naine on vähemalt korra elus toiduga liiale läinud, kuna naised kipuvad sageli sööma emotsioonide ajel. Kui oled kaalus alla võtnud, siis võib pähe hiilida mõte, et korraks võiks ju endale midagi head lubada. Aga kuna paljudes toiduainetes on rohkem kaloreid, kui päevas on soovitatav tarbida, siis võib pidevalt kiusatustele järeleandmine halvasti lõppeda.

3. Trenni vältimine

Keha teeb pidevalt üht asja kahest: kasvatab või kaotab lihasmassi. Kui oled soovitud kehakaalu saavutanud, siis ei tasuks oma treeningkavast loobuda. Lisaks aitab regulaarne trenn hormoone reguleerida, mis omakorda aitab vältida ülesöömist.

4. Liiga palju rasvu

Kuigi naised armastavad avokaadot süüa, võivad küllastunud ja transrasvad kaalulangetusplaanidele negatiivselt mõjuda. Tee kindlaks, millised on head ja millised halvad rasvad. Kui oskad neil vahet teha, siis on kaalulangetamine palju lihtsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles