Vannis käimise üllatavalt positiivsed mõjud tervisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lihtne pesemisrituaal nagu vannis käimine võib mõjuda sinu tervisele mitmel viisil hästi. Soe vann tööpäeva lõpus värskendab nii sinu keha kui ka vaimu.

Healthmeup.com toob välja viisid, kuidas vannis käimine mõjub sinu tervisele hästi:

Ravib külmetusi ja peavalusid
Soojas vannis käies hingad sa sisse sooje aure, mis toimivad loodusliku hingamisteede puhastajana. Veel lõõgastavamaks kogemuseks võid vanniveele lisada paar tilka eeterlikke õlisid, näiteks eukalüpti- või piparmündiõli. Need õlid aitavad sooja veega segatuna võidelda näiteks kurguvalu vastu. Lisaks kiirendab see ka vereringet, mis aitab leevendada peavalu.

Niisutab nahka
Soe vesi avab poorid ja puhastab neid sinna kogunenud mustusest ja rasvast. Soojus niisutab loomulikult nahka ja muudab selle mõnusalt pehmeks.

Väljutab mürkained
Soe vann parandab lümfiringet, mis põhjustab higistamist, mille kaudu mürkaineid ja bakterid väljutatakse kehast.

Aitab magama jääda
Kui sul on probleeme uinumisega, siis tasub minna sooja vanni. Lase oma kehal lõdvestuda ja lülita ennast ümbritsevast välja. Soe vannivesi tõstab sinu kehatemperatuuri, mis hakkab vannitoast väljudes langema. See temperatuuri muutus muudab sind uniseks.

Leevendab stressi
Kui sa lähed sooja vanni, siis ära kiirusta sealt lahkumisega. Võta aega veidi lõdvestumiseks ja lõõgastumiseks. See mõjub sinu kehale väga rahustavalt. Peale tööpäeva lõppu tasub minna sooja vanni, et leevendada stressi ja paremini uinuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles