Oomega-3 rasvhapperikkad toiduained

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edamame
Edamame Foto: SCANPIX

Oomega-3 rasvhapped on tervisele äärmiselt kasulikud: need aitavad vältida südamehaigusi, Alzheimeri tõbe ja depressiooni ning pikendavad eluiga. Kuid lisaks kalale sisaldavad seda head rasvhapet ka mitmed muud toiduained.

Women's Health Magazine toob välja viis oomega-3 rasvhapete rikast toiduainet, mis ei ole kala:

  • Rohuga toidetud veise liha

Rohi on hea oomega-3 rasvhapete allikas. Seega kui lehmad söövad rohupõhist sööki, siis nendest saadav liha on omakorda hea nende rasvhapete allikas.

  • Edamame oad

Edamamed on noored ja pehmed sojaoakaunad, mida müüakse aasia- ja deli-poodides. Need on suurepärased tervislikud vahepalad, sest sisaldavad palju oomega-3 rasvhappeid, kiudaineid ja valku.

  • Linaseemneõli

Tavalised linaseemned on suurepärane kiudaineteallikas, kuid oomega-3 rasvhapete saamiseks tuleks süüa linaseemneõli.

  • Toitaineterikkad munad

Kui kanu toidetakse linaseemnete või kalaõliga, siis kanad munevad oomega-3 rasvhapete rikkaid mune. Poes tasub munakarpide pealt uurida, kas need on rikastatud tervist edendavate rasvhapetega.

  • Kreeka pähklid

Pähklitest sisaldavad just Kreeka pähklid kõige rohkem oomega-3 rasvhappeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles