Miks ei tasu kunagi kontorilaua taga süüa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töölaua taga söömine tundub hea viis, kuidas töö juures aega kokku hoida. Kuid tegelikult on see väga ebahügieeniline ja mõjub sinu tervisele halvasti.

Healthmeup.com toob välja olulisi põhjuseid, miks peaks vältima kontorilaua taga söömist:

 Laud on väga  ebahügieeniline

Teadlased väidavad, et tavalisel kontorilaual on 400 korda rohkem baktereid kui keskmisel prill-laual. Kui tihti sa puhastad töö juures oma lauda või klaviatuuri puhastusvahendiga? Kui sa sööd laua taga, siis bakterid pääsevad sinu toidule väga hästi ligi.

See on halb sinu seedimisele

Kui sa sööd laua taga töötamise ajal, siis sa keskendud tööle rohkem kui toidule. Verevarustus kandub seedimisorganitelt hoopis ajule ja südamele. Su keha peab olema söömise ajal võimalikult lõdvestunud, et sinu seedimine ei oleks häiritud.

See mõjub sinu rühile halvasti

Pikki tunde laua taga istumine mõjub kurnavalt sinu õlgadele, seljale, kaelale ja jalgadele. Lõunapaus annab sulle põhjuse laua juurest eemale liikuda mõneks ajaks. See parandab sinu verevarustust ja annab rohkem energiat. Seega tasub minna kuhugi mujale lõunat sööma, mitte jääma laua taha istuma.

Sa ei keskendu söömisele

Kui sa sööd töölaua taga, siis sa tegeled samal ajal ka teiste asjadega. Mõnikord võid sa olla tööga nii hõivatud, et sa ei saa aru, millal sul kõht täis saab. Tähelepanu hajumine suurendab riski liiga palju süüa, mis toob kaasa kaalutõusu.

Mõjub sinu produktiivsusele halvasti

Kui sa lähed lõunapausiks kontorist eemale, siis sinu aju saab mõneks ajaks puhkust. See värskendab sinu vaimu ja vähendab uimasust. Lisaks parandab liikumine keha ja aju hapnikuga varustamist. Tänu sellele oled sa ergas ja aktiivne, mis omakorda muudab sind produktiivsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles