Meestele: milliseid jututeemasid võiks magamistoas vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armastus ja seks võivad olla keerulised. Mõnikord tuleb seoses seksi või armastusega puudutada ebameeldivaid jututeemasid. See on normaalne, peaasi, et see oleks tehtud taktitundeliselt. Seksuaalterapeut Arlene Goldmani sõnul tuleks õrnematel teemadel rääkimiseks lausa eraldi sõnavara välja arendada, sest valesti valitud sõnad võivad palju haiget teha.

Hiljuti läbi viidud uuring näitas, et suhtlemine on paarisuhte kõige olulisem osa, see on veelgi olulisem kui näiteks seks. Seetõttu on tähtis enne mõelda ja alles siis öelda, sest muidu võid sa naisele haiget teha ja teievahelise suhte igaveseks rikkuda, kirjutab Men's Health.

Järgnevalt on välja toodud mõned jututeemad, millesse tasuks suhtuda ettevaatlikult.

  • Orgasmi teesklemine

Psühholoogiaprofessor Eli Finkel ütles, et mitte kunagi ei tohiks partnerit süüdistada orgasmi teesklemises. Kui tahad naisega rääkida sellest, kas ja miks ta orgasmi teeskleb, tee seda väljaspool magamistuba. Kui see teema tuleb loomulikult jutuks, ütle: «Sa ei pea minuga olles orgasmi teesklema. Ma tahan, et meie suhtes oleks kõik aus.» See kasvatab vastastikust austust nii magamistoas kui ka sealt väljaspool.

  • Seksist keeldumine

Loomulikult võid sa mõnikord väsinud olla ja eelistaksid hoopis raamatut lugeda, aga ütle seda naisele nii, et ta näeks ka sinu üllatust: «Ma ise ka ei usu, et ma seda ütlen, aga ma olen liiga väsinud...» Seejärel paku välja, et võite hoopis hommikul seksida ja ütle naisele, et teed kõike, mida ta soovib. Arlene Goldmani sõnul on oluline naisele kinnitada, et sa said tema pakkumisest aru, sel korral keeldud, kuid oled sellest siiski huvitatud. 

  • Uute asjade proovimine

Kui alustad vestlust sõnadega: «Ma tean, et see kõlab imelikult, aga ma tahaks proovida...», siis võid kindel olla, et naine muutub ebalevaks. Kavalam viis on öelda: «Mind huvitavad käerauad, mis sa neist arvad?» Ära paku naisele valikut, millele ta saab vastata vaid jaatavalt või eitavalt. Arenda pigem vestlust ja lase tal veidike mõelda. Naine näeb, et sa võtad seda kui võimalust teie sidet tugevamaks muuta, mitte kui kontrolli haaramist.

  • Suguhaigustest rääkimine

Ära kunagi ütle naisele, et naudiksid seksi rohkem, kui naine käiks suguhaiguste kontrollis. Naine tõlgendab seda kui: «Ma kahtlustan, et sul on suguhaigus». Pööra see olukord hoopis ringi: ütle talle, et tahaksid igaks juhuks end kontrollida lasta ja küsi, kas ka tema oleks nõus seda tegema. Goldman ütles, et kui pakud selle välja kui tegevuse, mida saate koos teha, siis ei tunne naine, et sa süüdistad teda milleski.

  • Kritiseerimine

Kui naine teeb voodis midagi, mis sulle niivõrd suurt mõnu ei paku, ära ütle kohe, et see tekitab halva või ebamugava tunde. Pigem näita välja, et sa tahad koos temaga end arendada. Küsi naiselt, mida tema tahaks voodis rohkem või vähem kogeda. Sel viisil saad teada, mida sa ise võiksid teistmoodi teha ja kui on sinu kord rääkida, kuulab naine sind tähelepanelikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles