Mida peavad seljavaluga inimesed magamisel silmas pidama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seljavalu on aina sagedasem probleem täiskasvanute seas, sest paljud inimesed on istuva eluviisiga ja teevad kontoritööd. 

Healthmeup.com annab nõu seljavaluga inimestele, mida tuleb magamise ajal silmas pidada:

  • Maga voodis, mis on sinu seljale võimalikult mugav
     
  • Selgroog peaks olema sirge ja selg puhkeasendis
     
  • Ära kasuta väga pakse patju, sest need tõstavad kaela ülejäänud kehast palju kõrgemale. See tähendab, et selgroog ei ole sirgelt ning see võib avaldada survet kaela juures olevatele närvidele.
     
  • Sinu selgroog, õlad, pea, käed ja õlad peavad olema lamades üksteisega vastavuses ja normaalses asendis.
     
  • Ära lama moonutatud asendites nagu paljud inimesed teevad raamatut lugedes või telekat vaadates. Selg paikneb seda tehes halvasti ja ebaloomulikult, mis võib põhjustada valu.

Kõige olulisem on säilitada seljal võimalikult hea asend, kus selg on võimalikult sirge. Seda tasub silmas pidada nii pikali olles, istudes kui ka kõndides. Oluline on mõista, et selg on ühenduses paljude närvidega ning vale asend võib kahjustada selgroogu ning avaldada liigset survet närvidele, mis põhjustavad valu ja muid probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles