Miks tasub kaalu langetamiseks süüa brokolit?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi brokoli on tervislik, ei tasu sedagi liigselt süüa, kuna see võib teha nii haigele kui ka tervele inimesele kasu asemel kahju.
Kuigi brokoli on tervislik, ei tasu sedagi liigselt süüa, kuna see võib teha nii haigele kui ka tervele inimesele kasu asemel kahju. Foto: Panther Media/Scanpix

Brokoli sisaldab palju kiudaineid, vitamiine ja mineraale, kuid vähe kaloreid ja rasva – seega aitab selle köögivilja söömine tõhusalt langetada kaalu. 

Lisades seda rohelist lehtköögivilja oma menüüsse, saab sinu keha piisavalt vajalikke toitaineid ja võtad samal ajal ka kaalust alla, kirjutab healthmeup.com.

Kuna brokoli sisaldab palju kiudaineid, siis hoiab see kõhu pikalt täis ja aitab isusid kontrollida. Tänu sellele kiudaineterikkale toiduainele sööd sa vähem ja põletad rohkem rasvu.

Brokoli sisaldab ka palju A-, C- ja K-vitamiini ning kaltsiumi, tänu millele vähendab selle söömine käärsoolevähi riski, alandab vererõhku ja ennetab südamehaiguseid. See köögivili tagab hea tervise ning hoiab vöökoha saledana.

2 dl keedetud brokolit sisaldab kaks korda rohkem C- ja K-vitamiini kui sinu keha päevas vajab. Selline väike kogus sisaldab vaid veidi üle 40 kalori, seega mõjub see väga hästi kehakaalule. Lisaks on brokolis väga palju vett, mis tähendab, et see täidab hästi kõhtu.

Ainult brokoli söömine muidugi ei alanda kaalu – kuid seda tasub kasutada lisandiks söögikordade juurde. Näiteks lisa supi sisse nuudlite asemel aurutatud brokolit. Või siis asenda pastat või riisi selle köögiviljaga. Brokoli on kõige kasulikum aurutatult või toorelt süües. Siiski säilivad ka kasulikud toitained kui praadida seda madalal kuumusel. Seega on erinevaid võimalusi, kuidas hakata brokolit tihemini sööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles