Jalad vajavad suve lõpus erilist hoolitsust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnasilmast võib lahti saada isegi jalavannide abil.
Konnasilmast võib lahti saada isegi jalavannide abil. Foto: SCANPIX

Suve lõpuks võivad jalad olla väga halvas korras. Lahtiste jalanõude ja paljajalu käimise tõttu on tallaalune nahk paks, mõraline ja kõva. Enne soki ja saapa aega väärivad jalad hella poputamist.

Paljajalu käies hõõrub pinnas nahka, mille tagajärjel tekivad talla alla surnud naharakkudest paksud laigud. Kui need jätta tähelepanuta, hakkavad paksenenud naha sisse tekkima mõrad, kirjutab Daily Mail.

Jalad vananevad samuti nagu nägu. Nahk muutub õhemaks ja rasvakiht taandub. Õnneks ei nõua jalgade eest hoolitsemine väga suurt vaeva ja tallad saab ilusaks juba tunniajase pediküüriga.

Pärast pikka ja väsitavat suve tuleks kindlasti jalgu koorida ja kannariiviga viilida, et surnud nahka eemaldada. Seejuures osuta erilist rõhku kandadele, labajalgade külgedele ja suurtele varvastele. Enne koorimist tasub jalgu umbes kümme minutit soojas vees leotada. Jalalihaste lõõgastamiseks võib lisada veele pisut vannisoola või viis tilka eeterlikku õli.

Pärast suviseid katsumusi ei piisa niisutamiseks ainult kreemist. Lisaniisutuseks aseta kausike oliiviõliga kümneks sekundiks (ja mitte rohkem) mikrolaineahju ja leota siis soojas õlis oma jalgu.

Alles siis hõõru jalad rasvase jalakreemiga kokku. Soovitav oleks teha seda enne magamaminekut, et saaksid ka sokid kreemiste jalgade otsa panna. Kui jalakreemi pole, võib sama hästi kasutada rasvast kätekreemi. Hommikuks on jalad pehmed ja siledad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles