Üheksa varjatud põhjust, miks sul võib halb tuju olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keerukad suhted, raha- ja tervisemured mõjuvad halvasti vaimsele heaolule. Kuid vahel võib halva tuju põhjuseks olla hoopis väiksemad asjad, mida saab kiiresti parandada.

The Huffington Post toob välja põhjused, miks sul võib olla halb tuju:

1) Sa ei söö piisavalt puu- ja juurvilju

Värsked puu- ja juurviljad on head nii füüsilisele kui ka vaimsele heaolule. Uuringute järgi on tervislikult toituvad inimesed õnnelikumad kui need, kes söövad pidevalt rämpstoitu.

2) Sa pole täna veel päevavalgust näinud

Kas oled veetnud terve päeva toas? See võib olla põhjus, miks oled tujukas ja ärrituv. Mida rohkem värsket õhku ja D-vitamiini, seda vähem võimalikke depressioonisümptomeid. Seega tasub minna jalutama!

3) Sul on vedelikupuudus

Ka väike vedelikupuudus võib põhjustada uimasust, keskendumishäireid ja tuju halvenemist.  Seega on oluline juua igapäevaselt piisavalt vett ja süüa toite, mis sisaldavad palju vett.

4) Sa töötad liiga palju

Töönarkomaanid seavad ohtu nii oma füüsilise kui ka vaimse tervise. Kansase ülikoolis läbiviidud uuringust selgus, et inimesed, kes töötavad rohkem kui 50 tundi nädalas, on rohkem kurnatud ja õnnetud. Seega tasub võtta aega korralikuks puhkuseks ja tööga mitte üle pingutada.

5) Sa veedad liiga palju aega Facebookis

Austrias läbiviidud uuringust võib järeldada, et mida rohkem sa sotsiaalmeedias aega veedad, seda halvemaks su tuju muutub. Facebookis käimine tundub aja raiskamisena ning peale seda ei teki head tunnet, sest sa pole otseselt midagi korda saatnud. Seega tasub oma telefon käest panna ja aega veeta inimestega enda ümber.

6) Sa istud halvasti

Õige istumisasend mõjutab ka vaimset tervist. Kui sa istud töö ajal korralikult laua taga, mitte ei lösuta, siis on sul parem tuju ja rohkem energiat. Seega tasub istuda ja käia ringi sirge seljaga.

7) Sa pole mõnda aega naernud või naeratanud

Hiljutisest uuringust selgus, et naermine võib parandada mälu ja vähendada stressi. Isegi tavaline naeratus mõjub tujule hästi – isegi, kui see on võlts. Seega tasub lugeda või vaadata midagi lõbusat!

8) Sa oled väsinud

Vähene uni võib muuta isegi üdini positiivsed inimesed pahuraks. Kui magad öösiti liiga vähe, siis oled kergemini ärrituv ja rohkem halvas tujus. Seega tasub öösiti magada 7-9 tundi.

9) Sa pole ammu looduses käinud

Reis loodusesse võib mõjuda vaimule väga värskendavalt. Linnaelu võib olla kurnav ja tuju parandamiseks tasuks veeta aega värskes õhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles