Kolm šokeerivat fakti abielulahutuse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed arvavad, et nemad teavad kõike abielulahutuse kohta. Peaaegu kõik teavad vähemalt ühte inimest, kes on lahutatud ja kelle perekond on lahkumineku tõttu purunenud. Tegelikult on abielulahutuse kohta veel palju fakte, mida teavad vaid need, kes on selle ise läbi elanud.

YourTango pani kirja kolm kõige šokeerivamat fakti abielulahutuse kohta, mida võiks kõik teada.

1. 50 protsenti lahutatud inimestest kahetseb oma suhte lõpetamist

Ühe uuringu raames küsitleti 2000 Suurbritannia meest ja naist, kes olid kas lahutatud või kelle vähemalt viis aastat kestnud suhe oli lõpu leidnud. Neilt küsiti, mis tundeid lahkuminek neis tekitas ja vastused oli šokeerivad. Pooled vastanutest tunnistasid, et kahetsesid lahkuminekut, 54 protsenti olid hakanud kahtlema, kas lahkuminek oli õige otsus ja 42 protsenti olid valmis partnerile uue võimaluse andma.

2. Mida tihemini sa abiellud, seda tihemini sa ka lahutad

Mõned usuvad, et armusuhete puhul tuleks üha uuesti ja uuesti proovida, aga kas see kehtib ka abielu kohta? Statistlisi andmeid vaadates peaks see vastus olema eitav. On kindlaks tehtud, et esimese abielu lahutamise tõenäosus on 41-50 protsenti, teise abielu puhul aga 60-67 protsenti ja kolmanda abielu puhul koguni 73-74 protsenti. Seega ei tasu uskuda müüti, et teine abielu on esimesest püsivam.

3. Paarid, kelle teekond tööle on pikem, lahutavad tõenäolisemalt

See võib kõlada üllatavalt, kuid kui teie teekond tööle kestab vähemalt 45 minutit ühes suunas, siis võib see lõpuks mõjutada teie abielu. Sellisele järeldusele jõudsid Rootsis asuva Urnea ülikooli teadlased. Ajavahemikus 1005-2005 jälgisid teadlased miljoneid inimesi. Vaatluste põhjal selgus, et 14 protsenti neist paaridest, kes sõitsid tööle kuni 45 minutit, läksid aja jooksul lahku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles