Sügismoe peakangelasteks on sünge romantika ja luksuslik hall

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaubamaja

Tänavune sügistalvine moehooaeg on inspiratsiooni ammutanud film noir’i salapärasest temaatikast. Märksõnadeks on vöötatud pihad, pikad pikkused ja litrisära, mida balansseerivad tummised sügistoonid kõrvutatud heledate pastellidega.

Foto:
Foto: Foto: Kaubamaja

«Nii nagu filmis on juhtivas rollis femme fatale, on sellel sügisel naistemoes vaieldamatult põhiosas jõuline naiselikkus. Vöötatud pihad kaunistavad nii seelikuid kui kleite ja joonistavad välja täiusliku liivakellafiguuri,» kirjeldas Kaubamaja ajakirja Hooaeg peatoimetaja Britta Ratas. «Esikohal on silmapaistvalt veetlevad pintselseelikud ja luksuslikud kivikestega kaetud kleidid, jakid ja aksessuaarid. Meestemoes on asendamatud elegantselt šikid ülikonnad, lipsud ja kaabud, mis koos moodustavad mehelikult šarmantse terviku.»

Uue hooaja põnevad aksessuaarid lisavad vürtsi igale rõivakomplektile. «Kingamoes löövad laineid ülikõrge säärega saapad ja naiselikult klassikalised kingad. Neile sekundeerivad maskuliinsed biker-tüüpi saapad ja meestemoest inspireeritud jalatsid. Rõivavalikus pakuvad sügisglamuurile kontrasti robustsed detailid nagu needid ja massiivsed lukud. Tähelepanu pälvib ka mässumeelne nahk, mis on kombineeritud sügiseselt pehmete kangastega,» jätkas Britta Ratas.

Foto:
Foto: Foto: Kaubamaja

Värvidest on selle sügise staar hall, millest on vaieldamatult saanud uus must. Sügistalviseid kollektsioone läbivale mustatemaatikale on lisandunud kõikvõimalikud hallid toonid sinakashallist õrna pärlhallini. See on kui minimalismi uus sümbol, mida sel hooajal kombineeritakse kirgaste toonidega nagu fuksia roosa, türkiissinine ja erinevad kollased. Loomulikult ei möödu ükski sügis ilma tummise veinipunaseta, mis kütab kirgi metsatoonide kõrval ka meestemoes.

Põnevust pakuvad ka õrnad pastelsed toonid segatuna glamuurse litrisäraga ning metsik leopardimuster, mida kohtab lisaks klassikalisele beežile ka teistes värvivariatsioonides nii rõivamustris kui ka aksessuaarides. 

«Selle hooaja moesuundadest leiab iga naine midagi põnevat, millega oma daamilikkust rõhutada. Riietuda võib tervenisti punasesse, katsetada modernseid halle toone või hoopiski lisada veidike litrisära piimjatele pastellidele,» selgitas Britta Ratas. «Loomulikult tasub aga ikka meeles pidada, et kõik moeteemad on vaid suunanäitajad selleks, et rõhutada omaenese isikupärast stiili!»

Foto:
Foto: Foto: Kaubamaja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles