Parimad ja halvimad inimesed, kellelt suhtenõu küsida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhted on keerulised ja pole ka ime, et me kõik vajame aeg-ajalt kellegi abi ja ärakuulamist. Tavaliselt arutatakse suhteprobleeme oma sõprade või töökaaslastega, kuid ei mõelda, kui mõistlik sõbra nõu on. Miks peaks tõsiselt võtma sõbranna arvamust, kes ise ei suuda suhteid hoida?

Kui sul pole suhetes õnne, siis vajad häid nõuandeid. Õigete inimeste toetus võib olla suureks abiks. Ära otsi seda vallalistelt sõpradelt, kes pole ilmselgelt isegi sinust paremini armastust mõistma õppinud. Pigem räägi paaridega, kes on juba pikka aega koos olnud, soovitab Fox News.

Otsi oma tutvusringkonnast paare, keda sa imetled ja küsi nende soovitusi. Õnnelikult ja kaua koos olnud paar teab hästi, millist pingutust suhte hoidmine tähendab, kuidas koos areneda ja kompromisse teha ning kuidas hoolivust välja näidata. Kui leiad omale eeskuju, kelle suhtedünaamika sulle väga meeldib ja keda austad, siis küsi neilt:

  • kuidas nad kohtusid,
  • millega nad teineteise ära võlusid,
  • kuidas nad suhte alguses ja kuidas nad praegugi teineteisele oma vajadusi väljendavad,
  • kuidas nad erimeelsustega hakkama saavad,
  • mitu korda päevas nad koos naeravad.

Räägi ka paariga, kus üks või mõlemad partnerid on varasemalt korra juba abielus olnud. Neil on suur kogemustepagas ja palju väärtuslikke nõuandeid, sest neil on, mida omavahel võrrelda. Küsi neilt:

  • mida nad õppisid esimesest abielust,
  • mida nad õppisid vallaliseelust,
  • mida nad teise abielu puhul teisti tegid,
  • mida nad teevad praeguses abielus teisiti kui esimeses.

Räägi suhtenõustaja, terapeudi või psühholoogiga. Asjatundja on aidanud arvukalt erinevaid paare ja lahendanud kõiksugused suhteprobleeme. Ta teab tõestatud meetodeid, kuidas neid konflikte varakult ennetada. Õpi juba enne, kui sul päriselt abi läheb vaja.

Ära eelda, et probleem on just sinus ja sa oled suhete koha pealt lootusetu. Võib olla, et oled kogu aeg saanud halba nõu, sest kuulad valesid «eksperte». Su vallalised sõbrad on põhjusega vallalised. Tarkuseteri kuuled pigem neilt, kes on õnnelikus suhtes ja teavad, mida teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles