Trikid, mis aitavad tekitada täiskõhutunnet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kaabid pärast einestamist oma taldrikult viimaseid palukesi ja tunned, et kõht jäi ikka tühjaks, tuleks toitumine kriitilise pilguga üle vaadata. Mitmekülgne toit, milles on heas vahekorras süsivesikuid, kiudaineid, valke ja tervislikke rasvu, hoiab kõhu mitu tundi täis.

Kui vajad lisaabi, et kõht liiga ruttu tühjaks ei läheks, võib abi olla neist Fox Newsi ajakirja soovitustest. Järgmise toidukorra ajal kasuta kõiki neid trikke, et kauem vastu pidada.

  1. Joo enne söömist vett. Sageli aetakse joogijanu näljaga segamini. Seepärast tasub enne näksimist vett juua. Peale janu kustutamise täidab vesi ka kõhtu ja aitab järgmise toidukorrani vastu pidada. See on eriti hea strateegia siis, kui lähed välja sööma. Joo klaasitäis vett juba enne toidu tellimist, et sa ei teeks tühja kõhu tõttu arutuid otsuseid ja ei sööks enne põhiroani jõudmist leivast-saiast isu täis.
  2. Lisa toidule chia seemneid. Need on pisikesed, sisaldavad vähe kaloreid, kuid on väga valgu- ja kiudainerikkad. Ühes supilusikatäies chia seemnetes on 69 kilokalorit, kaks grammi valke ja umbes viis grammi kiudaineid. Vedelikuga kokku puutudes need paisuvad ja täidavad kõhtu, mis ei lase liiga palju süüa. Lisa neid oma jogurtile või hommikusöögihelvestele, puista smuuti hulka või lisa küpsetistesse. Kuna need on nii väikesed ja neil pole tugevat maitset, ei sega need toidu nautimist.
  3. Söö aeglasemalt. Teadlik söömine aitab toitu rohkem nautida ja paremini ära tunda, mil kõht saab täis. Söö rahulikult ja naudi iga suutäit. Nii saad paremini aru, millal on aeg lõpetada.
  4. Söö vürtsikaid toitusid. Maitseid täis toitu naudid palju suurema tõenäosusega kui maotut toitu, mille sisseahmimine jätab tühja tunde. Vürtsikad toidud pärsivad söögiisu ja kiirendavad ainevahetust. Tänu vürtsidele saab toidu sisse ka vähem soola lisada.
  5. Lõpetuseks joo teed. Tassitäis teed võib aidata isudest üle saada sama hästi kui vesi, kuid tulemus sõltub ka teesordist. Näiteks on rohelises tees fütotoitaineid, mis soodustavad nende hormoonide teket, mis tekitavad küllastuse tunnet. Piparmünditee joomine pärast sööki aitab saata ajule signaali, et lõpetasid nüüd söömise.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles