Treeningud, mis on tõhusamad kui jooks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elliptiline trenažöör
Elliptiline trenažöör Foto: SCANPIX

Kui rääkida kardiotreeningust, siis mis on esimene treeningstiil, mis sulle pähe torkab? Pole üllatav, kui selleks on jooksmine, mis on tõhus, lihtne ja ei vaja erilist varustust.

Kuigi jooks on väga kasulik treening, on veel harrastusi, mis võivad olla sellest etemad. Huffington Post toob ekspertide abiga välja sellised treeningstiilid, mis võrreldes jooksuga teevad tervisesportlase ühel või teisel põhjusel kiiremini tugevamaks, vastupidavamaks ja osavamaks.

Veejooks

Südameveresoonkonna tervise hoidmiseks on väga hea veejooks, mis tõstab südamelöögisagedust. See on lihtne, sest imiteerib tavalist jooksu, kuid samal ajal säästab liigeseid ja lihaseid. Sõltuvalt treeningu intensiivsusest kulub tunnise veesörgiga naistel ligikaudu 650 ja meestel 850 kilokalorit. Vee vastuseisu tõttu teeb see trenn ka tugevaks.

Mägironimine

Kõrgusekartjatele mägironimine ilmselgelt ei sobi, kuid treeninguna on see väga tõhus. Ronimine paneb proovile nii su vastupidavuse, jõu kui julguse. Keskmiselt kulub inimesel vähese puhkuse ja suure intensiivsusega ronides umbkaudu 750 kuni 1000 kilokalorit tunnis.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Hüppenööriga hüppamine

Kui sa pole ammu hüppenööriga hüpanud, tasub see vahva harjutus jälle meelde tuletada. Ära lase kooliaegsetel mälestustel end eksitada, hüppenööriga hüppamine on väga raske ja tõhus kardiotreening. Kuna enamik meist pole võimeline hüppama segamatult kuni 60 minutit järjest, tasub seda teha treeningu ühe osana. Kümme minutit hüppenööriga hüppamist põletab umbes 90 kuni 120 kilokalorit.

Ellips

Elliptilise trenažööri kasutamine on lihtne ja kui on soov koormust tõsta, saab sedagi hõlpsasti ise juurde timmida. Mehed võivad sellel treenides kulutada ligikaudu 1000 kilokalorit tunnis, naised aga keskmiselt umbes 750 kilokalorit tunnis.

Korvpall

Suure intensiivsusega korvpallimäng võib samuti jooksust tõhusamaks osutuda. Pingelisel võistlusel on jooksusööstud kombineeritud teiste võhmanõudvate liigutustega, mis teeb sellest raske treeningu. Kõige toredam on see, et mängule keskendudes ei pruugi pingutusele suuremat tähelepanu osutada. Mehed võivad korvpalli mängides kulutada tunniga umbes 1000 kilokalorit, naised aga umbes 750 kilokalorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles