Kuidas kindlaks teha, kas peaksid kaalus alla võtma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud noored naised kinnitavad endale, et peaksid paar kilo kaalus alla võtma, kuigi tegelikult pole neil sellist muutust sugugi tarvis. Tervisliku kehakaalu hoidmine on normaalne, kuid paljud naised peavad dieete ka siis, kui nad on juba normaalkaalus (või isegi alakaalulised). 

Iga päev võib leida meediast vihjeid selle kohta, et kõik inimesed võiksid olla saledad, sest sale = ilus. Kuidas teha kindlaks, kas sinu keha vajaks väikest puhastuskuuri või peaksid olema oma kehakaaluga rahul? Allwomenstalk pani kirja mõned märgid, mis aitavad selgusele jõuda.

1. Kuulsuste jäljendamine

Kõige lihtsam viis, kuidas kindlaks teha, kas peaksid kaalus alla võtma või mitte, on eneselt küsides, miks sa tahad üldse alla võtta. Kas sellepärast, et olla rohkem mõne modelli või näitleja moodi? Kuulsuste kohta tasuks teada, et nad teevad kõvasti trenni ja üldiselt jälgivad oma toitumist, kuid ajakirjadesse jõudvad fotod on siiski ka töödeldud ehk kuulsuste kehad on muudetud saledamaks, kui need tegelikult on.

2. Partneri näägutamine

Kas partner on vihjanud, et sa võiksid mõned kilod alla võtta? Kui sa oma südames tunned, et sa tegelikult ei pea alla võtma, siis ära lase teiste arvamusel end mõjutada. Kui pead dieeti vaid selleks, et teistele meele järgi olla, siis see näitab, et teie suhe ei pruugi olla kõige tervem ja mees kasutab sinu kallal vaimset vägivalda.

3. Sa tunned end hästi

Kas sulle meeldib see, mida sa peeglist näed? Sa oled terve ja heas vormis? Siis sa ei pea oma kehakaalu pärast muret tundma. Kõik inimesed ei pea olema peenikesed, me oleme loodud erinevate kehakujudega. Kui pead kõvasti vaeva nägema, et kaalus alla võtta, siis töötad ehk oma loomuliku kehakuju vastu. Jälgi seda, kui tervislik on su eluviis. Kui sa meeldid iseendale, siis milleks end piinata?

4. Parema karjääri nimel

Kui su töö näeb ette, et peaksid kaalus alla võtma, siis ilmselt oleks mõistlik töökohta vahetada. Modelliagentuurid ja ka kaupluste ketid palkavad peamiselt noori ning saledaid modellihakatisi, sest saleda kehaga on kõige lihtsam erinevaid lõikeid sobitada. Aga kui sa sead oma tervise selle nimel ohtu, siis pole see muutus ilmselgelt seda väärt.

5. Sind narritakse

Tüdrukud teavad juba väga noores eas, et nad peaksid üritama olla saledad ja kaunid. Osaliselt on selles süüdi erinevad reklaamfotod, mida nad ajakirjades näevad, kuid teisest küljest mõjutab seda ka narrimine. Kas keegi norib sind ja ütleb sulle, et oled liiga paks? Järelikult sind kiusatakse ja sa ei peaks nende inimeste arvamust tõsiselt võtma. 

6. Oled lapseootel

Kas oled rase ja lisakilod tekitavad sinus paanikat? Raseduse ajal ei peaks lisakilode pärast muretsema, neist tuleb vabaneda alles pärast seda, kui oled lapse sünnitanud. Toitu tervislikult ja ole mõõdukalt aktiivne, aga ära võta raseduse ajal ette dieete või ekstreemseid treeningkavasid. Samuti ei tohiks dieediga alustada kohe pärast lapse sündi, sest imetamine ja lapse eest hoolitsemine nõuab energiat.

7. Ebarealistlikud eesmärgid

Kui soovid kaalus alla võta, küsi endalt, kas su eesmärgid on realistlikud. Kas tahad kaalu kaotada selleks, et olla paremas vormis ja tervem või selleks, et kellelegi heameelt teha? Kaalus tasuks alla võtta vaid oma tervise nimel, kõik muud põhjused on vähem tähtsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles