Kolm üllatavat viisi, kuidas kasutada kohvi oma ilurutiinis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et kohvi on kõige maitsvam jook? Aga kas oled seda kasutanud oma välimuse kaunimaks muutmiseks? Kohvi saab edukalt kasutada nii näo, juuste kui ka keha eest hoolitsemises.

Health.com pani kirja kolm üllatavat viisi, kuidas võiks kasutada kohvi oma ilurutiinis.

Nägu

Kohvis on palju antioksüdante ja kohv aitab võidelda naha vananemise vastu, sest vähendab mürkainete hulka ja kaitseb nahka vabade radikaalide eest.

Tee ise: sega 2 supilusikat värskelt jahvatatud kohvi (või juba kasutuses olnud kohvipuru) 2 supilusika kakaopulbri, 3 supilusika rasvase piima ja 1 supilusika meega. Kanna õhuke kiht seda segu oma näole. Lase 15 minutit mõjuda ja eemalda siis sooja käterätiga.

Juuksed

Kohv muudab juuksed siidiselt pehmeks ja kui masseerida kohvi peanahka, stimuleerib kohv karvanääpse ja kiirendab juuste kasvu.

Tee ise: keeda potitäis kanget kohvi ja lisa sellele 120 ml vett. Lase kohvil jahtuda, kuni see on muutunud leigeks. Kui lähed pesema, võta kohvipott kaasa ja vala kohv juustele ning peanahale, seejärel pane vannimüts pähe. Hoia seda peas umbes 20 minutit ja pese seejärel juukseid sooja veega.

Keha

Ilmselt oled kogenud seda, et kohv viib su kehast vedelikku välja. Kui kannad kohvi nahale, aitab see vähendada rasvarakkudes olevat vedelikku, muutes rasvarakke väiksemaks ja korrigeerides ajutiselt ka tselluliiti.

Tee ise: sega hoolikalt kokku umbes 200 grammi kohvipuru ja umbes 100 grammi valget või pruuni suhkrut, lisa 230 ml kookosõli. Pärast pesemist jäta keha niiskeks ja masseeri kehale valmistatud segu, seejärel loputa keha sooja veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles