Nõuandeid algajatele, kuidas kasutada juuksesirgendajat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lokkidega naised igatsevad tihtipeale omale sirgeid juukseid. Kõige lihtsam moodus, kuidas juukseid sirgeks saada, on kasutada juuksesirgendajat. 

Iluportaal Youbeauty.com pani kirja mõned nõuanded, mis tulevad kindlasti kasuks neile, kes pole varem juuksesirgendajat kasutanud.

  • Õige ettevalmistus

Alustuseks tuleks oma juukseid pesta kahusust vähendava šampooni ja palsamiga, mis lisavad juustele niiskust. Seejärel piserda juustele kuumakaitset pakkuvat vahendit, piserda seda juuksejuurtest kuni otsteni. Kuivata juukseid fööni ja harja abil, kammi need võimalikult sirgeks. Sirgendajat tohib kasutada vaid täiesti kuivadel juustel, sest niisked juuksed on nõrgemad ja võivad kergemini katki minna.

  • Vali õige sirgendaja

Keraamiliste või turmaliinist plaatidega sirgendaja kahjustavad juukseid kõige vähem, sest need hajutavad kuumust paremini. Juuksesirgendajat ostes tuleks mõelda ka oma juuste pikkusele. Pikemate juuste puhul võiks eelistada laiemate plaatidega ja lühemate juuste puhul peenemate plaatidega sirgendajat. 

  • Vali sobiv kuumus

Õhemate juuste puhul tuleks eelistada madalamat kuumust, sest õhemad juuksesalgud ei vaja sirgendamiseks suurt kuumust. Otsi poest selliseid sirgendajaid, mille kuumust saab reguleerida. Enne kasutamist lase sirgendajal täiesti kuumaks muutuda, muidu pead igat salku mitu korda sirgendama.

  • Jaga juuksed salkudesse

Kui juuksed on täiesti ära kuivanud, jaga need klambrite abil salkudesse. Võta sirgendamiseks alguses väga õhuke juuksesalk. Juuksesalk peaks sirgendaja vahel olema suhteliselt tugevasti. Ära pane juuksesirgendajat peanaha vastu, hoia seda peast umbes 2,5 sentimeetri kaugusel. Olenevalt sinu juuste struktuurist võib juhtuda, et pead sirgendamisprotsessi kordama veel vähemalt ühe korra. Ka teisel korral sirgenda juukseid salkude kaupa.

  • Kasuta sära lisavat seerumit

Lõpuks kanna juustele väike kogus sära lisavat seerumit. Ära kanna seda juuksejuurtele, sest see muudab juured rasuseks. Pigem keskendu juukseotstele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles