Kuus suurt erinevust terve ja ebaterve suhte vahel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Terves suhtes on palju siirust, samas kui ebaterves suhtes esineb manipuleerimist. Kas sa usud, et inimene tõesti armastab sind? Enne, kui nõustud kellegagi suhet looma, tasuks analüüsida, kas see suhe on üldse pingutust väärt.

Enne suurte otsuste langetamist tasuks analüüsida, kuidas taoline otsus võib su elu muuta, soovitab Lifehack. Järgnevalt on välja toodud kuus asja, mille poolest erinevad terved ja ebaterved suhted.

  • Siiras andmine vs andmine selleks, et vastu saada

Terves suhtes anname me ilma, et ootaksime midagi vastu. Me anname pikalt mõtlemata. Ebaterves suhtes antakse selleks, et midagi vastu saada. Terves suhtes paneb meid tegutsema usaldus. Kui teie vahel on tõeline armastus, siis te suudate partnerile öelda: «Ma kaitsen su seljatagust». Te usaldate teineteist jäägitult. Võite lõõgastuda ega pea suhte pärast muretsema, sest te teate, et partner ei reedaks teid kunagi. Ebaterves suhtes annavad inimesed harva ilma midagi vastu tahtmata. Alati tuleb maksta mingit hinda, kui oled midagi andnud.

  • Aktsepteerimine vs partneri muutmine

Terves suhtes aktsepteerime teist inimest tervenisti. Me tahame õppida partnerit tundma, et saaksime teda kogu südamest armastada. Ebaterves suhtes tahame partnerit muuta. Me tahame, et partner vastaks meie soovidele ja vajadustele. See on selline suhe, kus olulist rolli mängib kontroll ja me kontrollime kallimat selleks, et saada kauaigatsetud rahuldust.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
  • Siiras soov vs partnerile peale käimine

Ebaterves suhtes kasutatakse oma tahtmise saamiseks süütunnet. Ebaterves suhtes rõhume partnerit seni, kuni ta tunneb end süüdi. Siis saame temalt nõuda kõike, mida hing ihaldab. Sellises suhtes ei anta vabalt. Antakse selleks, et me peame seda tegema. Terves suhtes antakse seetõttu, et tahetakse siiralt partneri eest hoolitseda. Sul on siiras tahtmine partnerit rahuldada.

  • Paljastamine vs privaatsuse kaitsmine

Terves suhtes oleme nõus pingutama, et varjata partneri puudujääke. Partneri vead on püha, neist ei räägita niisama teistega. Partneri privaatset infot ei tohiks avaldada kellelegi, isegi mitte oma pereliikmetele. See, mis teie vahel toimub, peaks jääma vaid teie vahele. Neid hetki ja detaile tuleks hoida saladuses. Te peaksite hindama teineteise panust suhtesse. Mürgises suhtes muutuvad partneri vead õelate naljade aluseks.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
  • Kättemaks vs suhte hoidmine

Vaidlused ja tülid muudavad normaalse suhte tugevamaks. Tänu tülidele õpime partnerit paremini ja intiimsemalt tundma, mitte ei kasuta tülisid laskemoonana, mida kunagi hiljem partneri vastu kasutada. Kui õpid partnerit paremini tundma, siis oskad ka teievahelist sidet tugevamaks muuta. Võrdluseks võib öelda, et ebaterves suhtes esineb kättemaksu ja tülisid, mis tekitavad palju negatiivseid tundeid.

  • Enesekesksus vs jagatud unistused

Tõeline armastus liidab kaks inimest üheks. Suhet luues luuakse ka ühiseid unistusi ja toetatakse teineteise unelmaid, et need saaksid reaalsuseks saada. Ebaterves suhtes nõuab partner, et sa loobuksid oma unistustest. See ei aita sul oma unelmaid teoks teha ja sellest suhtest ei saa sa midagi head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles