Kümme põhjust, miks ei tasuks pidada dieeti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised muretsevad pidevalt oma välimuse ja kehakaalu pärast. Üks võimalus, kuidas oma kehaga paremaks sõbraks saada, on õigesti toitudes ja trenni tehes. Ent paljud naised eelistavad pidada hoopis dieete, mis aitavad langetada kehakaalu.

Cosmopolitan pani aga kirja kümme põhjust, miks ei tasuks dieeti pidada.

1. Näljatunne muudab meid pahuraks

Süüa tuleks nii kaua, kuni tunned, et su kõht on täis saanud. Kui tunned, et kõhus on veel ruumi, siis peaksid sööma, mitte end näljutama. Näljatunne on keha moodus meile teada anda, et keha vajab veel energiat ehk kaloreid. Mõttetu söömine ja kalorite tarbimine ei mõju muidugi hästi (kuigi vahel harva tuleb ka seda teha!), kuula oma keha ja söö nii palju, kuni kõht saab täis.

2. Dieeti pidavate inimestega ei ole mõnus lõunal käia

Kui sõbrad kutsuvad sind välja sööma ja sa tellid ainult salati, siis tekitab see kõigis teistes ebamugavust ja neile tundub, et ka nemad peaksid ehk vaid salatiga piirduma.

3. Dieedipidamine on miski, mida eeldatakse just naistelt

Naised võiksid pigem omavahel võistelda selles, kes saab parema ametikõrgenduse või veelgi parem, ärme võistle omavahel, vaid hoopis meestega. Niigi paljudes asjades eelistatakse mehi, naised ei peaks muret tundma veel selle pärast, et nende kalorite tarbimine vastaks sellele, mida ühiskond neilt eeldab. 

4. Dieeti pidades võib tekkida väär arusaam, et dieet muudab kõik muud asjad elus paremaks

Ei muuda. Kasuta dieedipidamisele kuluvat aega ja energiat hoopis mõne meelepärase hobi jaoks, sest su välimus on ju niigi kaunis. 

5. Dieedipidamine tekitab meil toiduga seoses süütunnet

Dieedipidamine tekitab süütunnet, sest me kategoriseerime teatud toiduained «headeks» ja «halbadeks». Muidugi on mõned toiduained toitvamad kui teised ja teatud asju tuleks süüa teistest vähem, aga mõnikord tuleb kartulikrõpsu isu peale ja siis ei tasuks end tagasi hoida. Toit ei ole halb või hea, see lihtsalt on. Kui sööd korra nädalas ühe koogitüki, siis see ei tähenda, et sa oleksid veel suure vea teinud. See teeb sinust vaid inimese.

6. Oma keha armastamine sellisena, nagu see on, tekitab parema tunde kui miski muu

Oma keha armastamine tekitab parema tunde ja mõjub üleüldiselt paremini kui kitsaste teksade jalga tõmbamine. Miski pole parem, kui suudad vaadata peeglisse ja näed seal midagi, mis sulle meeldib. Ükski rõivaese või supertoit ei suuda tekitada sama tunnet.

7. Dieedipidamine on igav

Aga sina ju ei ole igav! Sa oled lõbus ja tahad elu nautida, alates sellest, et naudid erinevaid maitsvaid toite. 

8. Toit on hea ja elu on lühike

Elu saab otsa enne, kui paned tähele. Miks mitte lubada endal elu ja toitu nautida? Sa ju tead, et tahad seda teha. 

9. Olgem ausad, lõpuks tulevad kaotatud kilod tagasi

Enamasti ei püsi dieediga saavutatud tulemused just kuigi kaua. Suhtu lihtsalt toitumisse mõistusega, liiguta oma keha ja ära keela endale midagi. Kas selline eluviis ei kõla mitte hästi? 

10. Dieedipidamine on väsitav

Kas oled kunagi üritanud poes lugeda toiduainete silte ja kindlaks teha, mitu kilokalorit mingi toiduaine annab? Toiduportsjonite mõõtmine ja kalorite lugemine on nii tüütu, milleks end sellega piinata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles