Kuidas muuta oma käed pehmemaks ja nooruslikumaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks kutsehaiguseks on karpaalkanali sündroom. Kuigi seda saab leevendada valuvaigistavate kreemide ja õigete harjutustega, vajab see sageli ka kirurgi sekkumist.
Üheks kutsehaiguseks on karpaalkanali sündroom. Kuigi seda saab leevendada valuvaigistavate kreemide ja õigete harjutustega, vajab see sageli ka kirurgi sekkumist. Foto: SCANPIX

Naha seisund reedab lisaks vanusele ka seda, kui hästi või halvasti me enda eest hoolt kanname. Seda eriti nende kehapiirkondade puhul, kus on õrnem nahk, näiteks kätel.

Daily Makeover pani kirja mõned nipid, kuidas oma käte eest hoolitseda, et need oleksid pehmemad, siledamad ja nooruslikumad.

Kätel olev nahk reageerib päikesele ja keskkonnamõjutustele samamoodi kui näonahk. Dermatoloog David Bank ütles, et talvel on näiteks oluline kaitsta käsi külma eest ja kanda alati kindaid. Soojal ajal puutuvad käed pidevalt päikesega kokku ja kuna käsi tuleb päeva jooksul mitmel korral pesta, on nende kaitsmine kreemidega keeruline. 

Pole ka mingi saladus, et naise tegelikku vanust on võimalik kindlaks määrata naise käte abil. Mida vanemaks naine saab, seda rohkem kaotavad käed rasva, mistõttu näevad need kondisemad välja ja ka veresooned paistavad läbi õrna naha paremini välja - sellised käed ei viita just nooruslikkusele.

1. Kasuta päikesekaitsekreemi. Dr Bank ütles, et käed saavad pidevalt päikest, ka siis, kui me ise seda tähelegi ei pane. Kui tead, et käed on pikemat aega paljastatud ja võivad kokku puutuda päikesega, kasuta päikesekaitsekreemi.

2. Pese käsi õrnalt. Käsi pestes kasuta kõige õrnemat antibakteriaalset puhastusvahendit, et käed ei muutuks liiga kuivaks. Kuiv nahk võib muuta käed tegelikust vanemaks. Nõusid pestes või lemmikloomi vannitades võiks kanda kummikindaid, ka kuum vesi võib nahka kuivatada.

3. Hoolitse oma küünte eest. Tahad, et su käed näeksid nooruslikumad välja? Hoolitse oma küünte eest. Ekspertide sõnul annavad hoolitsetud ja lühikesed küüned kätele nooruslikuma välimuse. Kata küüned läbipaistva lakiga või kasuta toonitud niisutajat, mis annab küüntele terve sära. 

4. Hoia kätehooldusvahendeid käepärast. Niisutavad kätekreemid võiksid olla vannitoas kraanikausi kõrval. Neid kreeme võib kanda veel niisketele kätele ja eriti tõhusad on niisutavad kreemid külmal ajal, sest need muudavad kuiva naha elujõulisemaks. Ära jäta tähelepanuta ka küünte nahandit ehk kutiikulit, mis võib ka kuivaks muutuda ja seetõttu lõheneda, seega oleks mõistlik ka neid niisutava kreemiga masseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles