13 asja, mida häbelikud inimesed enda kohta kunagi ei tunnista

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Häbelikud inimesed ei taha endast eriti rääkida, aga kui tead nende kohta teatud asju, siis on sul häbeliku inimesega palju kergem suhelda ja teda mõista. 

Lifehack tõi välja 13 asja, mida häbelikud inimesed enda kohta kunagi ei tunnista, kuid mida teised võiksid neist teada.

1. Nad pole kindlad, mida öelda

See, kui inimene on häbelik, ei tähenda, et ta tahaks kogu aeg üksi olla. Häbelik inimene ei pruugi seda sulle kunagi tunnistada, aga mõnikord ta lihtsalt ei oska vestlusesse oma panust anda, kuigi tahaks seda teha. See valmistab häbelikele inimestele eriti suurt muret siis, kui nad on suuremas seltskonnas. Häbelik inimene suudab kenasti suhelda, kui tal on vaid üks vestluspartner, aga kui seltskonnas on kolm või neli inimest, võib asi muutuda tema jaoks keeruliseks.

2. Nad ootavad õiget hetke, millal rääkida

Kui häbelik inimene räägib, siis ta tahab, et tema sõnadel oleks mõju. Häbelik inimene võib endast tagasihoidliku mulje jätta, sest ta ootab täpselt õiget hetke, millal vestlusesse oma panus anda. Ta ei taha öelda midagi rumalat, ta tahab teistele muljet avaldada. Kui selle nimel tuleb suurem osa ajast vaikida, siis nii ta teebki.

3. Nad ei ole head vestluspartnerid

Häbelikud inimesed ise ei tunnista seda, kuid nad ei ole suured lobisejad. Mõni inimene on võimaline tühistel teemadel pikalt rääkima, kuid häbelikel inimestel ei tule see välja, seega nad on pigem vait.

4. Neile ei meeldi uute inimestega kohtuda

Häbelik inimene ei ütleks seda sulle otse näkku, aga talle ei meeldi tegelikult uute inimestega tutvuda, sest ta kardab, et ta ei oska võõraste juuresolekul käituda või midagi öelda. Uute inimestega kohtudes vajab häbelik inimene aega, et seltskonnaga harjuda.

5. Nad ei tea, kas saavad teisi usaldada

Kui mõni inimene on sinu seltskonnas vaikne, siis võib asi olla selles, et ta kardab sinu kriitikat. Häbelikud inimesed ei tunnista seda ise kunagi, sest asi pole sugugi neis inimestes, kes neid ümbritsevad, kuid neil kulub aega enne, kui nad suudavad kedagi usaldada. Anna talle võimalus end sinu juuresolekul mugavalt tunda ja ta võib end sulle avada.

6. Neil on muud mõtted peas

Mõnikord on inimesed vaiksed seetõttu, et nad mõtlevad millelegi, mis on nende jaoks huvitavam kui ümbritsevad inimesed. Häbelik inimene ei ütle sulle kunagi, et sinu kuulamine pole talle prioriteediks, aga mida vaiksem ta on, seda suurem on tõenäosus, et tal on omad mõtted peas.

7. Nad pole alati parimad kuulajad

See, et häbelik inimene ei räägi, ei tähenda, et ta kuulaks teisi tähelepanelikult. Vahel on häbelikel inimestel isegi raskem teisi kuulata. Paljud autistid on näiteks häbelikud ja nende jaoks valmistab raskusi teiste kuulamine.

8. Nad eelistavad osalemise asemel sageli vaid jälgida

Isegi, kui kõik teised mängivad mõnd toredat mängu, võib häbelik inimene tunda end palju mugavamalt hoopis pealtvaataja rollis. Häbelikud inimesed eelistavadki pigem teisi jälgida, kui ise olla osaleja rollis.

9. Neile meeldib üksi olla

Häbelikud inimesed ei taha seda tunnistada, kuid neil on üksiolemiseks vaja rohkem aega kui teistel. Häbelikke inimesi võib tohutult väsitada see, kui nad on terve päeva olnud suures seltskonnas.

10. Nad pole liidrid, kuid nad ei pruugi olla ka järgijad

Häbelikel inimestel ei pruugi olla juhiomadusi, kuid see ei tähenda, et nad tahaksid tingimata olla karja liikmed. Häbelik inimene ei ütle seda, kuna ta ei taha endast eraku muljet jätta, kuid ta eelistab töötada pigem iseseisvalt kui rühmas.

11. Neile meeldib jääda kaadri taha

Häbelikud inimesed tahavad maailma mõjutada, kuid nad ei taha olla rambivalguses. Häbelikud inimesed on pigem kirjanikud kui näitlejad. Ära sunni häbelikku inimest rambivalgusesse astuma, sest ta saavutab kõige paremaid tulemusi siis, kui saab jääda varju.

12. Neile ei meeldi, kui neid pildistatakse

Häbelikud inimesed on väga tundlikud oma välimuse suhtes ja neile ei meeldi fotodele jääda. Ära üllatu, kui üritad teda pildistada ja ta varjab end.

13. Nad on enda suhtes väga kriitilised

Häbelikud inimesed ei räägiks sulle kunagi oma negatiivsetest omadustest, kuid nad on tegelikult enda suhtes väga kriitilised. Häbelikud inimesed ei oska näiteks komplimente vastu võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles