Mida tasuks süüa, et juuksed oleksid terved?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad, et juuksed ja küüned kasvaksid kiiremini, siis võib ootamine olla tõeliselt tüütu ja igav. Aga kui sa ei tarbi õigeid toitaineid, võivad juuksed ja küüned veelgi aeglasemalt kasvada.

Küünte ja juuste tervise nimel tasuks süüa toitainerikast sööki. Mida tervislikumalt sa toitud, seda paremini saab keha toimida. Woman’s Day soovitab lisada järgmised toiduained oma menüüsse, et juuksed ja küüned kasvaks kiiremini ning oleks tervemad.

  • Piim

Uuringud on näidanud, et kui organismis on vähe rauda, tsinki, biotiini ja valku, siis see võib põhjustada juuste väljalangemist. Rauapuudus võib muuta küüned hapraks ja kergesti lõhenevaks. Et seda vältida, tasuks lisada menüüsse toite, mis sisaldavad eelpool mainitud toitaineid. Üheks heaks abimeheks on näiteks piim – selles on valke, kaltsiumi, D-vitamiini ja biotiini.

  • Munad

Juustes on umbes 97 protsenti valke, seega juuste kasvu kiirendamiseks tasuks süüa toite, milles on palju valke. Lisa menüüsse näiteks mune.

  • Lõhe

Oomega-3-rasvhapped muudavad juuksed tugevamaks ja mõjuvad hästi ka kuivale peanahale. Need rasvhapped on kasulikud ka küüntele, mis kasvavad umbes 3 millimeetrit kuus. Lõhes on ka palju biotiini, mis on kasulik juustele ja peanahale.

  • Lehtköögiviljad

Lehtkapsas, spinat ja muud rohelised lehtköögiviljad on rikkalikud A- ja C-vitamiini poolest. Need vitamiinid on olulised kollageeni tootmiseks, mis muudab veresooni tugevamaks. C-vitamiin on tähtis ka näiteks raua imendumiseks ja A-vitamiin toetab juuste kasvu. C-vitamiin on kasulik ka peanahale.

  • Apelsin jm oranžid puu- ja juurviljad

A-vitamiini poolest rikkad porgandid, kõrvits ja maguskartulid muudavad küüned säravamaks ja vähem kuivaks. Lisaks on neis antioksüdanti nimega beetakaroteen, mis muudab naha kaunimaks.

  • Vesi

Vedeliku tarbimine on kaunite juuste ja küünte jaoks sama tähtis kui õiged toiduained. Joo rohkem vett, et su kehal oleks normaalseks funktsioneerimiseks piisavalt vedelikku. Vesi aitab kehas toitaineid kiiremini transportida juuste ja küünteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles