Šokolaadimask kuivade juuste raviks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuste hooldamiseks tasub proovida koduseid nippe, mis ei kahjusta juukseid veelgi rohkem.

Hairboutique kirjutab, et tumedas šokolaadis sisalduvad vask, tsink ja raud on mineraalid, mis soodustavad juuksekasvu. Kui sööme igapäevaselt tükikese šokolaadi, suureneb hapniku ringlus ka peanahka, mis omakorda aitab kaasa tervemate ja tugevamate juuste kasvule.

Ka juukseid niisutab kakao hästi – kuivadele juustele sobib eriti hästi tumedast šokolaadist tehtud juuksemask, kuhu on lisaks sulatatud tumedale šokolaadile lisatud näiteks mett ja jogurtit. Niisutamiseks sobib hästi ka banaani ja mee segu.

Mask kuivadele juustele

Koostisosad:

  • 1 keskmise suurusega küps banaan (mida küpsem, seda lihtsam on banaani purustada)
  • 1 supilusikas toatemperatuuril seisnud mett
  • 20 grammi tumedat šokolaadi

Purusta banaan kuumakindlas kausis. Sulata seejärel šokolaad (tee seda vesivannis, et šokolaad ühtlaselt sulaks). Sega kaks kokku ning lisa sinna ka mett. Kui segu on pisut jahtunud, kanna mask oma juusteotstele. Kuna tume šokolaad on väga niisutava toimega, pole maski vaja peanahale kanda, sest see võib seda rasusemaks muuta. Mässi juuste ümber ka rätik ning jäta mask juustesse umbes üheks tunniks. Kui soovid maski maha loputama hakata, tõmba kõigepealt sõrmedega nii palju välja kui võimalik ning siis mine vee alla. Seejärel asu pead leige veega pesema ning kanna juustesse šampooni. Pese šampooniga vaid ühe korra, loputa see välja ning kanna juusteotstesse palsamit. Seejärel loputa pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles