Näotreening muudab näo nooruslikumaks ja säravamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesi ajab sageli segadusse see, kui räägitakse näo treenimisest. Mõni arvab, et näotreening on absurdne ja veider, aga tegelikult on see hea viis, kuidas muuta oma nägu säravamaks, elavamaks ja nooruslikumaks.

Säravat ja nooruslikku jumet ei saa osta raha eest. Võid kulutada suuri summasid näokreemidele, -seerumitele, -maskidele, -koorijatele ja erinevatele näopuhastusvahenditele, mis tõotavad muuta naha nooruslikumaks, kuid tegelikult ei tee seda. Mõni otsustab lausa ilukirurgia või korrigeerivate süstide kasuks, aga ka need ei pruugi ilusat tulemust anda, kirjutab healthmeup.com.

Näotreening ja näoaeroobika on harjutuste kogum, mille käigus tehakse erinevaid grimasse, et venitada näolihaseid ja stimuleerida vereringet. Näolihased on ainsad lihased, mis on kinnitunud nii naha kui ka lihaste külge.

Näotreeningut tasuks proovida, sest see muudab jume kaunimaks ja leevendab pinget ning stressi, mis võib muidu tekitada kortse. Näoaeroobika tõstab silmi ja aitab ennetada kortsude teket stimuleerides elastsust ja kollageeni tootmist.

Näotreening on ideaalne neile, kellele tundub, et näonahk on justkui ära vajunud ja silmad tunduvad olevat paistes. Näotreening puudutab ka kaela ja lõuga – näiteks aitab see leevendada kaelakangust ja aitab vähendada lõualotti.

Järgnevalt on välja toodud mõned näoaeroobika harjutused, mida tasuks proovida:

  • näo ülaosa ja silmade tõstmine: alusta kulmude tõstmisega. Tee seda aeglaselt ja muuda tempot kiiremaks. See mõjub hästi silmadele, kulmudele ja otsmikule. Tõsta kulmusid 10 korda.
  • silmade stimuleerimine: aseta sõrmed silmanurkadesse ning ava ja sule silmi. Tee seda 10 korda.
  • suutreening (A ja O): tee suu abil liigutusi, mida teeksid A- ja O-tähte öeldes. Võid teha seda harjutust häälega või vaikides, oluline on see, et suu teeks õiget liigutust. Ütle A ja O vähemalt 10 korda. Alusta aeglasemalt ja lõpeta kiiremas tempos.
  • suutreening (O ja E): see harjutus on mõeldud näo alaosa jaoks. Ütle «Oo» ja «Ee», et venitada oma näolihaseid.
  • kaelatõste: lükka lõug võimalikult ette, hoia seda asendit vähemalt kolm minutit ja lõdvesta. Tee harjutust 10 korda.
  • lõualoti harjutus: seisa sirgelt, lõug peaks olema maapinnaga paralleelselt. Tõsta lõuga veidike ülespoole, vaata otse ja aja huuled prunti. Hoia seda asendit umbes kolm sekundit, lõdvesta ja korda. Tee nii 10 korda järjest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles