Nahaarstide soovitused levinud nahaprobleemide leevendamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga nahaprobleemiga ei pea pöörduma arsti poole või soetama kalleid kreeme. USA parimad nahaarstid jagavad portaalis Glo.com nõu, kuidas lahendada levinud nahaprobleeme ilma professionaali poole pöördumata.

  • Probleem: lohukesed pepul ja tselluliit

Tselluliidiravi asemel tasuks proovida kofeiiniga kehakreeme. Kofeiin vähendab paistetust ja muudab naha ajutiselt siledamaks, kuna rasv ei tungi enam esile.

  • Probleem: tumedad ja paistes silmas

Jääkapis võiks kogu aeg hoida näiteks jäätunud hernepakki, mille võiks hommikul pärast ärkamist umbes kümneks minutiks oma silmadele panna. Veel üks tõhus abivahend on kofeiiniga silmaseerum, mida võiks hoida külmkapis, kuna külm seerum aitab veresoontel kokku tõmbuda ja see vähendab paistetust.

  • Probleem: peened jooned ja kortsud

Kanna niiskele nahale hüaluroonhapet sisaldavat geeli. Probleemsematele kohtadele pane seda paksem kiht, masseeri geel hästi naha sisse ja selle peale määri niisutavat kreemi. Hüaluroonhape muudab naha paksemaks ja täidab nahka, tänu millele näib nahk nooruslikum ja siledam.

  • Probleem: ebaühtlane nahatoon

Koori nahka kaks korda nädalas koduse kaerahelbe-mee-sidrunimahla maskiga. Kaerahelbed viivad nahalt minema surnud naharakud, sidruni happelisus vähendab tumedaid laike.

  • Probleem: sügelev ja kuiv nahk talvel

Kolme minuti reegel: kolme minuti jooksul pärast vannist või duši alt tulekut kanna niiskele nahale niisutavat kreemi. Naha pealmine kiht on vee kõik endasse imanud ja muutub kiiresti kuivaks, kuid niisutav kreem aitab niiskust lukustada ja nahk ei muutu kuivaks.

  • Probleem: sissekasvanud karvad

Pesemas olles hõõru sissekasvanud karvu õrnalt käsna või kehakoorijaga, seejärel kanna nahale salitsüülhapet sisaldavat niisutavat kreemi. Koorimine ja salitsüülhape aitavad eemaldada naha kõige pealmise, surnud kihi ja karvad pääsevad vabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles