Kuus märki, et peaksid muutma oma kaalulangetusmeetodit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hullumeelne oleks pidevalt teha sama asja, kuigi see ei anna mingit tulemust. Kui oled pikemat aega üritanud kaalust alla võtta, kuid pole soovitud tulemusi saavutanud, siis äkki oleks õige aeg midagi muuta?

Kaalulangetamine on individuaalne ja iga inimese jaoks leidub sobiv meetod, kuidas tõhusalt kaalust alla võtta. Oluline on lihtsalt enda jaoks sobivaim moodus välja selgitada, kirjutab Women’s Health Magazine. Järgnevalt on välja toodud kuus märki, mis näitavad, et peaksid oma kaalulangetusstrateegiat muutma.

  • Sul pole üldse energiat

Dieet ei tohiks mõjuda kehale kurnavalt. Õige kaalulangetusplaan annab vastupidiseid tulemusi: sul on rohkem energiat ja sa tunned, et oled terve.

  • Sul esineb seedehäireid

Kui sul esineb kõhukinnisust, kõhuvalu või on kõht pidevalt lahti, siis võib asi olla selles, et keha ei saa olulisi toitaineid. Või on probleemiks see, et sinu menüüs olevad toiduained ei sobi su organismile. Kaalulangetuse nimel ei tasu kannatada.

  • Tunned ärevust ja/või depressiooni

Edukas ja õige toitumisplaan peaks tekitama hea tunde ja sa ei peaks muretsema oma iga toiduvaliku pärast. Kui toitumine valmistab sulle pidevalt stressi, võta seda kui märki, et peaksid oma toitumisplaani paindlikumaks muutma.

  • Tunned terve päeva vältel nälga

Väike näljatunne on normaalne, kuna dieedi ajal sööd ilmselt natuke vähem kui oled harjunud. Aga kui sul on kogu aeg nälg, siis on su toitumisplaan liiga range ja tõenäoliselt sööd ühel hetkel liiga palju.

  • Sa ei jõua ära oodata dieedi lõppu

See on halb märk, kui toitumine ja trenn on sinu jaoks niivõrd vastumeelsed, et sa ei jaksa ära oodata, millal dieet läbi saab. Pealegi ei tasu liigselt usaldada lühiajalisi dieete, kuna ka nende tulemused on lühiajalised ja pärast dieedi lõppu on sul raske soovitud kehakaalu hoida.

  • Sa ei võta kaalust alla

Inimesed vabanevad lisakilodest erineval moel ja kiirusel. Aga kui oled järginud toitumisplaani juba umbes kolm nädalat, kuid kaalunumber ei muutu, siis sobiks sulle ehk paremini mõni teine toitumiskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles