Suurimad vead, mida kontuurimisel tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicki Minaj.
Nicki Minaj. Foto: OLI SCARFF/AFP

Kontuurimine on populaarne viis oma näo meikimiseks, aga kui seda valesti teha, võib tulemus olla selline, justkui sa oleks näole maalinud tiigrile iseloomulikud triibud. Selleks, et vigu vältida, koostas Cosmo väikese juhendi suurimatest vigadest, mida kontuurimisel kiputakse tegema.

1. Sa ei hajuta päikesepuudrit hoolikalt sisse. Päikesepuudrit tuleks kanda põsesarnadele, aga see ei jäta sugugi ilusat muljet, kui sa ei hajuta puudrit korralikult. Päikesepuudrit võib kanda ka lõualuule, aga ka seal kehtib reegel, et see tuleks kenasti ära hajutada.

2. Kandsid lisaks päikesepuudrile näole ohtralt valgustpeegeldavat puudrit, kuid ei hajutanud neid kokku. Kontuurimisel on oluline silmas pidada, et teised ei tohiks pärast aru saada, et oled kasutanud nii päikese- kui ka valgustpeegeldavat puudrit. Sa ju ei taha, et su põskedel oleks tiigrimuster, seega hajuta, hajuta, hajuta!

Mischa Barton.
Mischa Barton. Foto: ADMEDIA/SIPA/ADMEDIA/SIPA

3. Kasutad liiga palju põsepuna. Kui soovid oma põsesarnu kontuurimise abil silmatorkavamaks muuta, tuleks rõhutada põski (naerata ja näed, millistele kohtadele võiks põsepuna kanda) ja hajutada põsepuna meelekohtade suunas. Aga põsepunaga ei tohiks kunagi liiale minna! Põsepuna ei tohiks kanda ka liiga nina lähedale, kuna see võib jätta mulje, et oled külmetunud. Kui kannad põsepuna kogemata liiga nina ja ninasõõrmete lähedusse, hajuta punakat tooni ühtlasemaks jumestuskreemi abil.

4. Kogemata kontuurid ka silmade alla jäävat osa. Üks asi on see, kui üritad silmade all olevaid tumedaid laike varjata, kuid hoopis teine asi on see, kui paned kogemata silmade all oleva piirkonna särama (halvas mõttes). Selleks, et silmaalused ei oleks liiga nähtavad ja tumedad laigud varjatud, kasuta oranžikat peitekreemi ja tupsuta selle peale peitekreemi, mis sobib sinu nahatooniga.

5. Kasutad päikesepuudrit, mis on sinu nahatooni jaoks ilmselgelt liiga tume. Päikesepuudrit valides tuleks valida selline puuder, mis on tooni või paari võrra sinu nahast tumedam. Päikesepuudrit tuleks kanda vaid põsesarnadele, et need rohkem silma paistaksid. Sädelevaid päikesepuudreid tuleks kasutada mõõdukalt, matt päikesepuuder annab alati loomulikuma välimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles