Kuidas vaid kolme lihtsa reegli abil õnne leida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õnne pole sugugi nii raske leida, kui oleme siiani arvanud. Tuleb vaid julgeda paati veidike raputada. 

Järgnevalt on välja toodud kolm lihtsat reeglit, kuidas oma ellu rohkem õnne tuua, kirjutab YourTango.

1. Tee asju, mis tekitavad sinus hirmu

Selleks, et kogeda õnne ja seda tunnet hoida, tuleks oma mugavustsooni laiendada ning julgeda oma paati veidike raputada. Paljud usuvad, et õnne jaoks on vaja stabiilsust ja turvalist mugavustsooni. Tegelikult võivad õnnelikud inimesed kinnitada, et õnne saab leida mugavustsoonist väljastpoolt. Elus tuleb vastu võtta väljakutseid tehes asju, mida sa kõige rohkem kardad ja otsides pidevalt uusi takistusi, mida ületada.

Rutiin tapab kujutlusvõime ja loomingulisuse. Meile räägitakse, et õnn on see, kui sul on kena kodu, hea töö, ilusad asjad ja toetav kallim. Aga kuidas tegelikult on, kas need asjad on sind õnnelikuks teinud?

Miski pole kindel. Täna oleme me siin ja keegi meist ei tea, kui kaua saame veel elu nautida. Elurõõm ja tahtmine elada on kaks kõige tähtsamat asja, mida saame elus kogeda. Kui sinu eesmärgiks on tuua oma ellu õnne ja elada täisväärtuslikku elu, alusta neist asjadest, mis sulle kõige rohkem hirmu teevad. See aitab tõsta enesekindlust ja värskendab seda, kuidas sa end tajud. 

Mõtle, mida saaksid täna teha, et oma mugavustsooni laiendada ja end elusana tunda?

2. Ära karda erinevaid tundeid

Kas usud, et on olemas head tunded ja halvad tunded? Üks naine rääkis omast kogemusest: «Kui lasin lahti mõttest, et tunded on head või halvad ja aktsepteerisin fakti, et tunded on lihtsalt tunded ning lubasin endal neid kogeda, tundsin suuremat õnne kui eales varem.»

Inimesed usuvad, et nad saavad õnnelikud olla vaid siis, kui nad tunnevad end õnnelikena, kui nende elus on kõik hästi. Aga alles siis, kui aktsepteerime ka muid tundeid (viha, kurbus, masendus), saame paremini aru, mida tähendab meie jaoks õnn.

Tunded on vaid tunded, need tulevad ja lähevad. Õnnetunde saavutamine ei tähenda seda, et sa oled alati õnnelik, kuna see pole lihtsalt inimlikult võimalik. Täielik õnn tähendab seda, et sa mõistad oma tundeid ja sa ei lase millelgi end rööpast välja lüüa. Ära võitle elule vastu. 

Milliseid tundeid pead sina tundma õppima, et su elu muutuks õnnelikumaks?

3. Haara kontroll enda kätesse

Viimase asjana pead mõistma seda, et pole olemas imerohtu, mis su elu muudaks ja sulle täielikku rahuldust tooks. Ära arva, et sinu õnn on kuidagi seotud välismaailmaga, materiaalsete asjade või suvaliste juhtumistega. Ära looda, et ühel hetkel ilmub prints või printsess, kes su elu kaunimaks muudab.

Mõista, et sina üksi vastutad oma õnne eest. Haara kontroll enda kätesse ja tunned, millist rahuldust see sulle siis võib tuua. Muuda oma väärtushinnangud, elumõte ja eesmärgid selgemaks loo tugev vundament, mille toel su õnn saaks seista. 

Mida peaksid tegema, et ise oma õnne eest vastutada?

Ära unusta õnnevalemit: need kolm reeglit võivad su elu muuta, kui sa vaid ise oled selleks valmis. Pea meeles kolme asja:

  • õnn ja ebamugavustunne käivad sageli käsikäes;
  • kõik tunded on võrdsed;
  • vaid sina ise vastutad oma õnne eest.

Igal inimesel on õigus õnnelik olla, kuna see mõjutab meid kõiki. Kui oled valmis kasvama ja oma tiibu sirutama, siis tulevad su ellu uued värvid ning uus hingamine, millest saavad kasu ka kõik need, kes sind ümbritsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles