11 asja, mille eest saavad kriitikat vaid naised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

2014. aasta on naiste jaoks olnud kahtlemata hea, kuid sellest hoolimata ei tasuks liiga kõvasti hõisata, kuna pikk tee on veel minna. Üks asi, mida tuleks muuta, on topeltstandardid, millega naised peavad iga päev silmitsi seisma.

Naised teavad, et ka meestel võib teatud asjadega raskusi olla, kuid üldiselt kipub olema nii, et naised saavad tühiste asjade eest rohkem kriitikat kui mehed. Tõenäoliselt on sindki kritiseeritud allpool nimetatud asjade eest, kirjutab Women’s Health Magazine.

1. Voodikaaslaste arv. Õnneks tundub, et mõtteviis «mehed on mängurid ja naised lõdva püksikummiga» on kadumas, aga enamik naisi ei julge endiselt tunnistada oma voodikaaslaste õiget arvu, kuna nad kardavad teiste kriitilisi pilke.

2. Dieedipidamine. Kui mees peab dieeti, siis hoolitseb ta oma keha ja tervise eest. Kui naine peab dieeti, on ta edev või on langenud ühiskonna ilustandardite lõksu. Dieeti pidavad naised saavad sageli kriitikat ka selle eest, et nad üldse on lasknud oma kehal muutuda selliseks, et peavad seda dieediga ümber vormima hakkama.

3. Kindlakäeline naissoost ülemus. Millegipärast peetakse naissoost ülemusi nipsakateks ja arvatakse, et kindlasti on nad pidanud kellegagi magama, et sellisele kohale saada.

4. Meeste arvamus naiste riietusest. Kas naisi huvitab see, kuidas suhtuvad mehed viimastesse trendidesse? Ei? Kahju küll, aga naised peavad seda siiski kuulma, kuna mehed arvavad, et naiste riietust võib kõva häälega kommenteerida.

5. Kehakarvad. Naised peavad end raseerima, mehed mitte. Rohkem selgitusi pole vast vaja.

6. Feminism. Nimetage vähemalt üks meessoost feminist, keda on kiidetud tema revolutsioonilise ja intelligentse sõnavõtu eest ning me võime nimetada vähemalt 50 naissoost feministi, keda on nimetatud kibestunud, üliemotsionaalseks ja tigedaks, kuna nad julgevad seista oma õiguste eest.

7. Karjäärile pühendumine. Kui oled keskendunud oma karjäärile, siis tõenäoliselt on keegi sulle vähemalt korra ette heitnud, et oled töönarkomaan – või, veelgi hullem, et oled unarusse jätnud oma muud «naiselikud» kohustused, nagu pere loomine ja mehele heaks abikaasaks olemine.

8. Ülekaalulisus. See punkt läheb kokku dieedipidamisega. Ülekaalulisi naisi kritiseeritakse alati rohkem kui ülekaalulisi mehi.

9. Lapsed. Naisele pannakse pahaks sedagi, kui ta julgeb tunnistada, et ei taha lapsi saada. Aga miks arvavad üldse teised inimesed, et see puutub neisse?

10. Lihaseline keha. Loomulikult võib naine teha trenni ja hoolitseda oma keha eest, aga ärgu arvaku, et ta võib end tõeliseks musklimäeks treenida, kuna siis kuuleb ta ainult kommentaare teemal, et see pole naiselik.

11. Vananemine. Olete ilmselt tähele pannud, kuidas hallinevate juustega keskealisi mehi peetakse sageli seksikaks, kuid keskealistele naistele soovitatakse vananemisvastaseid kreeme ja ilusüste? Ka naised muutuvad vanemaks saades seksikamaks, just nagu mehedki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles