Viis inimest, keda sinu kaalukaotus ei rõõmusta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pere ja sõbrad elavad üldiselt meie kaalulangetusplaanidele kaasa. Nad teevad meile komplimente, käivad võib-olla isegi meiega koos trennis ja on ka ehk loobunud magusa söömisest. Ent hoolimata sellest, kui väga nad soovivad meid toetada, võivad nad öelda või teha midagi, mis pole alati positiivne ja toetav.

Nad võivad olla sinu saavutuste üle uhked, kuid nad ei pruugi täpselt osata uue sinuga suhelda. Seetõttu on tähtis seada uuesti paika oma suhete piirjooned, vastasel juhul võivad lähedaste kommentaarid su saavutusi saboteerida, kirjutab Shape.com.

Järgnevalt on välja toodud viis inimest, kes võivad teha näo, et sinu kaalukaotus on tore uudis, kuid tegelikult närib neid kadeduseuss.

  • Pereliikmed

Sa ei soovi süüa enam ema valmistatud ahjukana? Lähed perekondliku hommikusöögi asemel hoopis jooksma? Pereliikmetel võib olla raskusi su uute harjumustega leppimisega, kuna nad on harjunud sinu vana minaga. Jää iseendale ja oma eesmärkidele truuks ning kohanda oma harjumusi vastavalt perekondlikele traditsioonidele. Palu emal valmistada vähem rasvast toitu või paku välja, et teete kahekesi koos midagi head söögiks. Loo uusi rituaale, millest ka pereliikmed saaksid osa võtta, muidu võivad nad tunda, et sa oled neid oma uue figuuri tõttu hüljanud.

  • Kallim

Kui võtad paar kilo kaalust alla, siis ilmselt oled oma välimusega rohkem rahul. Võib-olla julged kanda liibuvamaid rõivaid ja see muudab sind enesekindlamaks. Ehk lased ka uue soengu teha ja värskendad oma meigikotti. See võib ka kõige enesekindlama mehe veidike ebakindlaks muuta. Kui sa näed tema arvates seksikam välja, siis tõenäoliselt ta pelgab, et ka teised mehed peavad sind seksikaks. Eriti keeruliseks muutub olukord mehe jaoks siis, kui tal endal on paar lisakilo. Sa peaksid oma uue keha üle uhke olema, kuid kaasa oma tervislikku elustiili ka oma kallim. Kutsu ta endaga poodi kaasa ja lase tal valida välja kleit, mida ta sooviks sinu seljas näha. Flirdi temaga. Ära maini seda, et mees võiks kaalust alla võtta, kuid valmista kodus tervislikumaid toite ja kutsu ta endaga jalutama.

  • Parim sõbranna, kellega olete harjunud koos väljas käima

Sõbrannaga koos olete nutnud, kui kallim teda maha jättis ja kõvasti pidutsenud, kui pikk töönädal mõjus teile mõlemale kurnavalt. Temaga koos olete proovinud mitmeid erinevaid kokteile ja ta teab, et võib alati sinule loota, kui soovib välja minna. Kuni hetkeni, mil teatad, et su uus dieet ei luba enam nii palju alkoholi tarbida. Pea meeles, et selleks, et olla tema sõbranna, ei pea sa tarbima kõrge kalorisisaldusega jooke. Minge mõnda sellisesse baari, kus saab tellida ka lahjemaid jooke või paku välja, et teete vahelduseks midagi muud peale pidutsemise. Kui ta on sinu tõeline sõber, on ta kindlasti vastutulelik ja toetab sinu pingutusi.

  • Sale sõbranna/õde

Naised on ilusad hoolimata nende kehakujust ja suurusest. Aga kui sa oled terve elu olnud pigem tüse, siis ilmselt oled vaikimisi omaks võtnud «vähem ilusa» sõbranna või õe rolli. Nüüd, kui su välimus on aga muutunud, võib su imekaunis ja sale sõbranna või õde end ohustatuna tunda. Ta ei pruugi ise aimatagi, kui palju on ta sind aastate jooksul erinevate kommentaaridega solvanud. Ent ära võistle temaga. Sa ei sõltu temast ega tema arvamusest, seega kehtesta ennast tema silmis. Loodetavasti aja jooksul harjute te mõlemad oma suhte uue ilmega.

  • Abielus sõbranna

See kõlab naeruväärselt, aga su abielus sõbranna võib tunda armukadedust, kui sa tema mehega räägid. Sa tead, et see vestlus on täiesti süütu ja sa ei ürita tema meest üle lüüa, kuid sõbranna on endiselt hirmul. Sinu uus keha ja liibuvad rõivad jätavad sinust enesekindla ning ohtliku mulje. Ebakindlus ei ole alati loogiline ja võib ka kõige tugevama inimese maha murda, seega võiksid omalt poolt sõbrannale veel korra kinnitada, et sul pole mingeid kavatsusi. Kaasa sõbranna enda ja tema mehe vestlustesse. Kui sõbranna mees peaks sulle komplimendi tegema, ütle: «Aitäh, su abikaasa on mulle head stiilinõu andnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles