Toidud, mis vähendavad stressi ja aitavad kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui koged stressi, tekib isu jäätise, friikartulite või kartulikrõpsude järele. Kuigi sul võib olla kiusatus oma isudele järele anda, tasuks eelistada toite, mis aitavad stressi vähendada ja mõjuvad hästi ka su vöökohale.

Toitumisekspert Keri Gans annab nõu, millised toidud aitavad stressi vähendada ja kaalu langetada, kirjutab Women's Health Magazine.

  • Avokaado

Avokaados on palju B-vitamiini, mis vähendab stressi; selles viljas on ka küllastumata rasvu ja kiudaineid, mis täidavad hästi kõhtu. Valmista näiteks ise kodus guacamolet või söö avokaadot paljalt, peale võid pigistada näiteks natuke laimimahla. Kuna avokaado on niivõrd kreemine ja täidab hästi kõhtu, võib seda vabalt süüa jäätise asemel.

Foto: SCANPIX
  • Šokolaadipiim

Kui sul on magusaisu, võta šokolaadipiima. Šokolaadipiimas on kaaliumi, mis aitab lõõgastada lihaseid (kui peaksid stressi tõttu kogema lihaspinget). Ent eelista väherasvast piima.

Foto: SCANPIX
  • Kaerahelbepuder

Kaerahelbepudrus on palju kiudaineid, mis täidavad kõhtu ja aitavad stressist vabaneda. Kaerahelbed soodustavad serotoniini ehk head tuju tekitava kemikaali tootmist. Kasuta kaerahelbepudru valmistamiseks väherasvast piima ja lisa pudrule näiteks mandlivõid, et keha saaks veel rohkem kiudaineid ja valke.

Foto: SCANPIX
  • Vaarikad

Magusaisu saab rahuldada ka värskete marjadega. Vaarikates on palju stressi vähendavaid antioksüdante ja immuunsüsteemi tugevdavat C-vitamiini. Kui soovid veidike toekamat vahepala, lisa vaarikaid kreeka jogurtile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles